Konyasporlu 2 oyuncu formalarını bırakmadı

Eklenme Tarihi: 18.11.2022 - 16:48

Konyaspor’da 2 futbolcu formasını bırakmadı. Sezon başından bu yana UEFA Konferans Ligi’nde 4, Süper Lig’de ise 14 maçta boy gösteren yeşil-beyazlılarda, Guilherme Sitya ve Amir Hadziahmetovic formalarını bırakmadı. Listeyi kaleci İbrahim Sehic ve Francisco Calvo takip etti

Konyasporlu 2 oyuncu formalarını bırakmadı
Konyaspor’da 2 futbolcu, sezon başından bu yana hiçbir maçı kaçırmadı. Anadolu Kartalı sezon başından bu yana UEFA Konferans Ligi’nde 4, Süper Lig’de ise 14 maça çıkarken, sol bek Guilherme Sitya ve orta saha oyuncusu Amir Hadziahmetovic tüm maçlarda forma giydi. Kaleci İbrahim Sehic ile stoper Francisco Calvo ise listeyi takip eden isimler oldu.
Bin 576 dakika sahada kaldılar

Yeşil-beyazlıların başarılı oyuncuları Guilherme Sitya ve Amir Hadziahmetovic, Süper Lig’in ilk 14 haftalık periyodunda tüm maçlarda forma giydi. İkili bahse konu süreçte 90 dakika sahada kalmayı başardı. Başarılı oyuncular UEFA Konferans Ligi’nde oynanan 4 maçta da formalarını bırakmamıştı. Guilherme ve Amir bin 576 dakika sahada kalırken; sadece UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu’nda BATE Borisov ile oynanan rövanş maçının 46. dakikasında oyundan çıkarak 44 dakika kulübe oturmuştu.

Listenin 3. sırası Sehic’in 

Konyaspor’da en istikrarlı oyuncular listesini kaleci İbrahim Sehic takip etti. Boşnak eldiven Süper Lig’in 7. haftasında oynanan Galatasaray maçının 89. dakikasında kırmızı kart görürken, cezalı olduğu maçla birlikte toplamda 91 dakika kaçırdı. Sezon başından bu yana bin 529 dakika sahada kalan Sehic, en istikrarlı oyuncular listesinde 3. sırada kendisine yer buldu. 

4. sıra Calvo’nun

Anadolu Kartalı’nın Kosta Rikalı stoperi Francisco Calvo ise, sahada kaldığı bin 491 dakika ile en çok forma giyen isimler arasında 4. sırasında kendisine yer buldu. İstikrarıyla ön plana çıkan başarılı oyuncu, cezası nedeniyle sadece 1 maç kaçırdı. Calvo Süper Lig’in 12. haftasında oynanan Kasımpaşa maçında kart sınırında yer alırken, bir sonraki hafta oynanacak Trabzonspor maçı da düşünülerek; kart görmemesi için 72. dakikada oyundan alınmıştı. Maçın son dakikalarında gerginlik yaşanırken, Calvo da kulübede sarı kart görerek tüm uğraşlara rağmen Trabzon maçına cezalı duruma düşmüştü. Kosta Rikalı futbolcu cezalı olduğu maçla birlikte toplamda 108 dakika kaçırdı. Ülkesinin milli takım kadrosunda da bulunan başarılı oyuncu, Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda da şans verilmesi durumunda forma giyebilecek. (Hasan Yıldırım)

Kaynak: