Son Dakika Haberler

Konyaspor, Vaduz deplasmanından beraberlikle dönüyor

Eklenme Tarihi: 04.08.2022 - 21:00 , Son Güncellenme: 04.08.2022- 23:10

Konyaspor, UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Lihtenştayn temsilcisi Vaduz’a konuk oldu. 3 topu çizginde çıkarılan, 1 topu da direkten dönen yeşil-beyazlılar, zorlu deplasmandan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı

Konyaspor, Vaduz deplasmanından beraberlikle dönüyor
Konyaspor, UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu’ndaki ilk maçına çıktı. Lihtenştayn temsilcisi Vaduz’a konuk olan yeşil-beyazlılar, müsabakadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Karşılaşmaya tutuk başlayan Anadolu Kartalı, müsabakanın 72. dakikasında Franklin Olanitori Sasere’nin golüne engel olamayarak 1-0 geriye düştü. Bu dakikadan itibaren gol arayışlarını hızlandıran yeşil-beyazlılar, 88. dakikasında forvet oyuncusu Muhammet Demir’in golüyle Lihtenştayn’dan 1-1’lik skorla ayrıldı. Konyaspor’un 3 şutu çizgiden çıkartılırken, 1 topu da direkten döndü.

İlk 11’de 3 değişiklik
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Vaduz maçında son resmi karşılaşmasına nazaran 3 farklı isim değiştirdi. Palut, ilk 11’inde cezalı olan fovet Sokol Cikalleshi’nin yerine zorunlu olarak Muhammet Demir ile başlarken, sağ kanatta Konrad Michalak, sol kanatta ise Amilton’a görev verdi. 

Sehic’ten kritik hamleler
Yeşil-beyazlıların başarılı eldiveni İbrahim Sehic, Vaduz karşısındaki kritik hamleleriyle dikkatleri çekti. Boşnak file bekçisi, maçın 9. dakikasında kontrpiyede kalmasına rağmen uzanarak kalesinde gole izin vermedi. Sehic, karşılaşma içindeki bazı pozisyonlarda da kritik hamleler yaparak dikkatleri üzerine çekti. 

Litvanyalı hakem tepkileri çekti
Vaduz ile Konyaspor arasında oynanan karşılaşmanın Litvanyalı hakemi Manfredas Lukjancukas, oyun içindeki kararlarıyla tepkileri çekti. Lukjancukas, özellikle maçın ilk yarısında tüm takdir haklarını ev sahibi ekipten yana kullandı. 


Lihtenştayn'ın başkenti Vaduz'da oynanan maça Konyasporlu taraftarlar yoğun ilgi gösterdi ve stadın önemli bölümünü doldurdu.

11'LER
Vaduz: Büchel, Gasser, Gabriel, Traber, Fehr, Dobras, Gajic, Goelzer, Tunahan Çiçek, Hasler, Sutter

Konyaspor: Sehic, Ahmet Oğuz, Calvo, Adil, Guilherme, Hadziahmetovic, Soner Dikmen, Amilton, Rahmanovic, Michalak, Muhammet Demir

Maçtan dakikalar(İlk yarı):
Maç başladı.

8' arabam.com Konyaspor adına şanssız an Amilton tarafından yapılan vuruş direkten dönüyor

10' Vaduz takımından Tunahan Çiçek tarafından çekilen şut kaleci tarafından kurtarılıyor.

23' Muhammet Demir, yarı alanın ortalarında kaleye uzak mesafede Gabriel Isik tarafından faulle durduruluyor.

26' arabam.com Konyaspor takımında Muhammet Demir hakem Manfredas Lukjancukas tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

33' Amir Hadziahmetovic rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

33' Vaduz takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Anthony Goelzer çıkıyor ve yerine Dario Ulrich oyuna giriyor.

42' Vaduz takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Lars Traber çıkıyor ve yerine Kevin Iodice oyuna giriyor.

43' arabam.com Konyaspor takımında Ahmet Oğuz hakem Manfredas Lukjancukas tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

45' Tunahan Çiçek, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

İlk yarı 0-0'lık beraberlikle tamamlandı.

Maçtan dakikalar(İkinci yarı):
İkinci yarı başladı.

49' Ceza sahası içinde topla buluşan Konrad Michalak, altıpas üzerinden kaleye şut çekiyor, kaleci Fabio Fehr kurtarıyor.

53' arabam.com Konyaspor takımından Guilherme Sitya ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

59' Konyaspor takımında Amilton, sarı kart görüyor.

61' Konyaspor takımında oyuncu değişikliği; Amilton ve Amar Rahmanovic oyundan çıkarken yerlerine Robert Muric ile Endri Cekici oyuna giriyor.

64' Konyaspor takımından Muhammet Demir tarafından çekilen şut kaleci tarafından kurtarılıyor.

67' Konyaspor takımından Robert Muric ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

72' ​GOL! Franklin Sasere takımını öne geçiren golü atıyor. Dario Ulrich, gol pasını veren isim.

78' 
Konyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Konrad Michalak çıkıyor ve yerine Domagoj Pavicic oyuna giriyor.

81' Ceza sahası içinde topla buluşan Francisco Calvo, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

85' Konyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Soner Dikmen ve Ahmet Oğuz çıkıyor, yerlerine Bruno Paz ve Cebrail Karayel oyuna giriyor.

89' GOOOOOLLLLLLL! Konyaspor, Muhammet Demir'in golüyle beraberliği yakalıyor.

90' arabam.com Konyaspor takımından Endri Cekici tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

Maç 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Kaynak: