Son Dakika Haberler

Konyaspor’un Avrupa macerası başlıyor!

Eklenme Tarihi: 21.07.2022 - 16:55 , Son Güncellenme: 21.07.2022- 17:12

Konyaspor’un Avrupa macerası başlıyor! Anadolu Kartalı, UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’ndaki BATE Borisov maçına bu gece çıkacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak müsabaka, saat 22.00’de başlayacak. Müsabakayı Portekizli hakem Gustavo Fernandes Correia yönetecek

Konyaspor’un Avrupa macerası başlıyor!
Konyaspor, UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’ndaki BATE Borisov maçına bu gece çıkacak. Kura gereği ilk maçını Belarus’ta oynaması gereken yeşil-beyazlılar, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginlikten dolayı bu karşılaşmayı da Konya’da oynamayı talep etmiş, bu istek ise BATE Borisov Yönetimi ve UEFA tarafından kabul görmüştü. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanmasına rağmen BATE’nin ev sahibi statüsünde yer alacağı karşılaşma, bu gece saat 22.00’de başlayacak. 

Düdük Gustavo’da
BATE Borisov ile Konyaspor arasında oynanacak karşılaşmayı, Portekizli hakem Gustavo Fernandes Correia yönetecek. Correia’nın yardımcılıklarını yine Portekiz’den Pedro Ribeiro ve Paulo Bras üstlenecek.

Hedef gruplara kalmak
Anadolu Kartalı, UEFA Konferans Ligi’nde gruplara kalmayı hedefliyor. Daha önce 2 kez UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele eden yeşil-beyazlılar, bu kez Konferans Ligi’nde aynı başarıyı elde etmek istiyor. Konyaspor’un bu hedefine ulaşması için, 3 ön eleme turundan geçmesi gerekecek.

Kendi liginde lider
Konyaspor’un rakibi olan BATE Borisov, kendi liginde lider. Mart ayında başlayan Belarus Premier Lig’de mücadele eden sarı-mavililer, şu ana kadar olan süreçte 15 maça çıktı. 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde eden Borisov temsilcisi, topladığı 29 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. 

Avrupa’da 13. maç

Geçtiğimiz sezonu 68 puanla 3. sırada tamamlayarak adını UEFA Konferans Ligi’ne yazdıran Konyaspor, Avrupa arenasında 13. müsabakasına çıkacak. 2016-2017 sezonunda tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde yer alan yeşil-beyazlılar, burada Shakhtar Donetsk, Gent ve Braga’nın yer aldığı grubu 4. sırada tamamlayarak turnuvaya veda etmişti. Anadolu Kartalı bir sonraki sezonda da Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürerek, ikinci kez UEFA Avrupa Ligi’nde boy göstermişti. Yeşil-beyazlılar burada da Salzburg, Marsilya ve Vitoria Guimaraes’in bulunduğu grubu 3. sırada tamamladı. Avrupa semalarında toplam 12 karşılaşmaya çıkan Anadolu Kartalı, bu süreçte 1 galibiyet ve 4 beraberlik alırken hanesine 7 puan yazdırdı. Yeşil-beyazlılar, rakiplerine de 7 kez boyun eğdi. 

Fernandes Correia, Türkiye’ye yabancı
Portekizli hakem Gustavo Fernandes Correia, daha önce hiçbir Türk takımının maçını yönetmedi. 30 yaşındaki hakem Portekiz’de orta hakem olarak toplamda 31 maça çıkarken, bu maçların yüzde 58’sini ev sahibi takımlar, yüzde 26’sını ise deplasman takımları kazandı. Arka kalan yüzde 16’lık bölümde ise eşitlik bozulmadı. 

BATE’nin şansı Türklere tutmuyor

BATE Borisov’un şansı Türk takımlarına tutmuyor. Belarus temsilcisi, arda kalan süreçte Türk takımlarına karşı mücadele ettiği müsabakalarda galip gelemedi. Sarı-mavili ekip 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelirken, oynanan ilk müsabakada golsüz beraberlikle, ikinci müsabaka ise Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Borisov ekibi bu sonuçlarla UEFA Avrupa Ligi’ne veda etmişti.
(Haber: Mustafa Durmuş)

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 10
  • 2
  • 1
  • 1
  • 3
  • 1
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”