Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, Süper Lig’in 21. haftasında deplasmanda oynanan ve 1-0 mağlup olunan Galatasaray'a maçın ardından konuştu. Uçar, "Bence bu maçta az pozisyon verdik. Bireysel hataları son haftalarda çok yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, Süper Lig’in 21. haftasında deplasmanda oynanan ve 1-0 mağlup olunan Galatasaray'a maçın ardından konuştu. Uçar, birçok konuya açıklık getirdi.
“Kendi oyunumuz için sahaya çıktık”
Bolu ve Konya'da yaşanan olaylarda vefat eden kişilerin yakınlarına ve ailelerine başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Recep Uçar, kendi oyunlarını oynamak için sahaya çıktıklarını belirtti. Ev sahibi ekibin kendi sahasında çok dominant bir oyunu olduğunu söyleyen Uçar, “Kazanmak istiyorduk. Bütün hazırlığımız bu şekildeydi. Rakibimizin ön alanda çok etkili oyuncuları var. İki beki de ofansifti. Onları kendi kalemize daha az getirmek istedik. Bunun için ön alanda şiddetli baskılar yaptık. Bu stratejimizin çalıştığını düşünüyorum” dedi.
“Finalde istediğimizi yapamadık”
Recep Uçar; “İlk yarıda kaleye gittiğimiz anlar oldu. Ama finalde istediğimizi yapamadık. Bu da bizim için üzücü oldu. İlk yarıda çok net pozisyon verdiğimizi düşünmüyorum. İkinci yarıda da aynı planla devam etmek istedik” diye konuştu.
“Bazı riskler aldık”
Uçar, “Biraz riskler aldık. Son dakikalarda 3 santrfor ile oyunu riske ettik ama olmadı. Oyuncularımı yürekten kutluyorum. Bu sahada üst seviyede mücadele ettiler ve plana sadık kaldılar. Galatasaray'ı tebrik ediyorum. İyi oynuyoruz ve iyi mücadele ediyoruz ama son haftalarda galip gelemiyoruz. Bunun da üstesinden geleceğiz. Konya halkı müsterih olsun" diye konuştu.
“İnsanlar baskı altında"
Oyunu konuşan bir teknik direktör olduğunu dile getiren Uçar, “İki hafta önce bir tespit yaptım. Bu tespiti de renklere bakarak yapmadım. Galatasaray ve Fenerbahçe camiasında iyi arkadaşlarım var. Amacım onları kırmak değil. Maça ne kadar uzatma verildi? 6 dakika. Sadece Marko'nun pozisyonunda oynanmayan süre 6 dakika. 15 yaşında top toplayıcı kardeşimizle yaşadığımız bir hadise var. Daha başka duraksamalar da var. Maçın sonuna da sadece 51 saniye eklendi. İnsanlar kötü niyetli demiyorum. İnsanlar çok baskı altında. Halil hoca da bir an önce maç bitsin dedi. Ahmed Kutucu'nun transferi hayırlı olsun. Sevdiğimiz bir kardeşimiz. Onun sahada kalmasını herkes çok istedi. Halil hoca da sahada kalmasını istedi. Galatasaray Kulübünden isteğim var, ben buraya daha önce Ümraniyespor'la geldiğimde uzatma dakikalarında top toplayıcı çocuklar topu vermedi. Üç sene sonra da bu durum değişmedi. Bunların önüne geçmemiz lazım. Sonra top toplayıcı çocuğu öptüm. Galatasaray, büyük bir kulüptür. Galatasaray'ın böyle bir şeye ihtiyacı yok. Kazanamadığımız için üzgünüz. Finalleri daha iyi yaparak iyi sonuçlar almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Sezonun en kısa takımıydık”
Duran toplardaki durumlarına değinen 49 yaşındaki teknik adam, “Ofansif anlamda çok çalışıyoruz. Defansif anlamda da çok çalışıyoruz. Fenerbahçe karşısında sezonun en kısa takımıydık. Sarı kart sınırında bulunan oyunculardan Adil Demirbağ ve Marko Jevtovic cezalı duruma düştü ve o karşılaşmada oynayamadı. Futbolda bunlar oluyor. Torreira'nın yaptığı faulleri hakeme söylememe rağmen o oyuna devam edebiliyor. Bizim oyuncularımız sınırdaysa dikkat etmeliyiz. Bütün Anadolu takımları dikkat etmeli. Eksiklerimiz oluyor. Takımı daha iyi hale getirmek için çalışacağız” dedi.
“Çözüm yabancı hakem değil”
Yabancı VAR hakemlerinin performansına değinen Recep Uçar, “Bizim insanımızın arkasında olmamız gerektiğini düşünüyorum. Hazır olmadan hakemler Süper Lig'de maç yönetiyor. Asıl sorun bu. Bence çözüm yabancı hakem değil. Gelen yabancı VAR hakemlerin hangisi üst kalite maç yönetiyor? Önemli olan liyakat” diye konuştu.
“İstediğimiz sonuçları alamadık”
Zorlu bir fikstürden geçtiklerini belirten Uçar, “İyi oynuyoruz ama istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Bundan dolayı üzgünüz. Rakip olarak gördüğümüz ve puan olarak bize daha yakın takımlarla maçımız var. Konya halkı bizi desteklemeye devam etsin. Umarım sıradaki maçlarda elimizden gelenin en iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı. (Büşra Üstündağ)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
ya boş boş konuşma hoca, evinde antalya hatay kasımpaşa son dakikalarda yediğin gollere 6 puan bıraktın onları yenemiyorsun fb yi gs yı mı yeneceksin Allah aşkına senin rakiplerin bunlar mı.
oyun ilk onbiri yanlış- oyun stratejisi yanlış- oyuncu değişikliği kaos- hiçbir oyun sistemi yok- serbes vuruş organizasyonu yıok- taç organizasyonu yok- köşe vuruorganizsyonu yok- oyun kurgusu yok- yok yok yok- bahane var- şikayet var- serzeniş var... yazık ki ne yazık.
dakika olmuş 87 üç oyuncu değişikliği...üçününde top ayağna değmedi maç bitti...
Bodrum ve Kayseri\'den 6 puan çıkmazsa, bilin ki bu takım düştü!
Helal olsun hocaya bu kadroyla daha ne yapsın adam paramı var Konyasporda kaç transfer yaptı hoca geldikten sonra yinede takım fena değil gs malum yine hakem rezaleti
Recep hoca konusma,senin ne diyecegini biliyoruz, takımda desen mutlaka birileri illaki bir hata yapacak,bir sıkıntı var yazık degilmi,bir kerede hata yapmadan oynadak,biraz hirs,biraz akıllı oyunu birde biz oynasak,nedir bu çamur gibi üstümüze yapıstı bir silkelenin,bir karekter gosterin,alttaki takimlar sayesinde burdasın hoca onlar yenilmese en kötü sensin,yeter artık bırak masal anlatmayı 3 puan galibiyete veriliyor hatirlatalım
Güldürme be hoca bugün kandil
ucar efendı sen saha kenarında dızlerın ustunde comelmeye devam et ADAM SAHADA DIK DURUR BE YAV
İstemek yetmiyor demekki
Hayırlısı olsun. Hiç sorun değil... Telaş filan da etmeyin! Önümüzdeki sezon Trendyol 1 Lig\'de kazanırsınız!..
Hep aynı şeyleri tekrar ede ede bir bakmışız ki hoooppp PTT 2 ligindeyiz... iyi bir hoca şart abi kimse görmüyor mu bu durumu.. 6 maçtır tek galibiyetimiz yok beee daha ne yani
Yorum Yap
Öğretmen affetti yönetim affetmedi! Öğretmenlerine zorbalık yapan ve dalga geçen 5 öğrenci okuldan atıldı
ASELSAN'dan NATO üyesi ülkeye ihracat: 410 milyon dolarlık imza
Uyuşturucu soruşturması: Evinde arama yapılan Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran ifadeye çağırıldı
İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu
AK Parti 'Terörsüz Türkiye' raporunu TBMM'ye sundu
Konya'da anaokulu öğrencilerinden görme engelli akranları için anlamlı proje
Konya'da üç aracın karıştığı zincirleme kazada 1 çocuk yaralandı
Konya'da Altın Dokunuşlar Sergisi'ni 184 bin kişi ziyaret etti
Emine Erdoğan: 2026'yı 'Bağımsızlık Yılı' ilan ediyoruz
Türkiye, ABD'nin Sezar Yasası'nı yürürlükten kaldırmasından memnun
Eskiden şifa, şimdi lüks: Kış aylarının vazgeçilmesi ıhlamur fiyatları dudak uçuklattı
Fatih Ürek bitkisel hayatta mı? Menajeri son durumunu açıkladı
Haber Ara