Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, hafta sonu oynayacakları Trabzonspor maçı için umutlarının yüksek olduğunu, oyuncularına güvendiğini söyledi.
Konyaspor, Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Kayacık Tesisleri'nde Teknik Direktör Çağdaş Atan yönetiminde gerçekleştirilen idman, koşu ve ısınma hareketleri ile başladı. Yeşil-beyazlı ekip, antrenmanı taktik çalışma ile tamamladı.

Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, "Çok rahat söyleyebilirim ligin en organize takımına karşı oynayacağız. Bu ligin en saygı duyduğum, oyuna en hakim hocalarından bir tanesinin takımına karşı oynayacağız. Fatih Tekke'nin takımına karşı oynayacağız. Bir senedir oyununu mükemmelleştirmeye çalışan, devamlı tekrar halinde iyi oyuncularla genç dinamik oyuncularla takımını güçlendiren bir Trabzonspor. Biz de geçen hafta aslında çok kazanmak istediğimiz oyunun bazı bölümlerini analizleri yaptıktan sonra daha net de gördüğümüz çok iyi oynadığımız ama kazanamadığımız, üzgün bitirdiğimiz bir haftanın sonunda çok önemli bir maça çıkacağız. Trabzonspor iyi bir topa sahip olma takımı. Bildiğiniz gibi formasyonları çok uzun süreden beri 2-4-4 diyebilirsiniz, 4-4-2 diyebilirsiniz, 4-2-2-2 diyebilirsiniz. Bunun prensiplerini çok iyi bir şekilde yerine getiren bir takım. Biz oyuncularımızla dün Antalyaspor maçının analizi bugün de Trabzonspor maçının analizini yaparak görsel anlamda hazırlığımızı tamamladık. Bu son iki günde de taktiksel anlamda sahada analizlerde izlemiş olduğumuz hataları ve güçlü yönlerini çalışarak maça hazırlanmaya çalışacağız. Umudumuz yüksek, oyuncularıma güveniyorum. Çok çalışkan bir oyuncu grubuyla çalışıyorum" ifadelerini kullandı.
"Umarım Konyaspor için cumartesi günü çok güzel bir gün olur"
İyi bir oyun oynamak istediklerini belirten Çağdaş Atan, "Güçlü bir oyun oynamak istiyoruz. Geçen haftakinden daha iyi oynamak istiyoruz. Konyaspor uzun bir aradan sonra ilk defa rakip sahada en çok top kazanan takım oldu bu hafta. İlk defa da 13 haftanın sonunda rakibine en düşük gol şansı verdiği haftayı geçirdi. Olumlu yanlarına bakmaya çalışıyoruz. Çok daha iyi hücumlar yapabilirdik. İkinci yarıyı çok daha iyi oynayabilirdik. Ama rotasyon, darlık, bunlar artık bizim için mazeret değil. Oyunun güçlü yanlarını toparlayıp daha da mükemmel hale getirmek için tekrarlara devam edip bu maça en iyi şekilde hazırlanacağız. Çok önemsiyoruz. Dediğim gibi umudumuz yüksek. Bizim zaten teknik ekip olarak lig maçları anlamında Trabzonspor'a karşı Trabzon'da iyi bir istatistiğimiz olduğunu söyleyebilirim. Dört maçta iki galibiyet, bir beraberlik, bir mağlubiyetimiz var. Umarım bunların hepsi birleştiğinde Konyaspor için cumartesi günü çok güzel bir gün olur" şeklinde konuştu.
"Trabzonspor kaliteli oyunculara sahip bir takım"
Konyaspor'un Güney Koreli genç futbolcusu Jin-ho Jo ise, "Bu hafta iyi bir takıma karşı oynayacağımızı herkes biliyor. Trabzonspor kaliteli oyunculara sahip bir takım. Kazanma arzumuzu göstermek istediğimiz bir oyun olacağını düşünüyorum. Agresif, baskılı ne yaptığını bilen, çalışmalarımızı sürdürdüğümüz şekilde bir oyun sergilemek istiyoruz ve 3 puanla Konya'ya dönmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
zor dostum zor
Yorum Yap
Ticaret Bakanlığı'ndan bayram öncesi market denetimi
Konya dahil 3 ilde dolandırıcılık operasyonu: 8 kişi tutuklandı
Türkiye limanlarında şubatta yük elleçleme rekoru kırıldı
Yunak’taki okullarda deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi
Ormanların bakımı ve gençleştirilmesine geçen yıl 2,3 milyar lira harcandı
SOBE İNCLUSION Projesi NEÜ’de tanıtıldı
İİT Gençlik Başkenti Konya’da 2026 faaliyetleri için işbirliği protokolü imzalandı
IBAN'ını kiraladı, 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı
Ücret tartışması cinayetle bitti: Taksiciyi öldürüp, taksiyle kaçtı
Türk Kızılay'ı yolda olan vatandaşlara iftarlık dağıtıyor
YKS için geç başvuru süreci başladı
Yardıma muhtaç kişilere istihdam desteği