Son Dakika Haberler

Karatede hedef dünya birinciliği

Eklenme Tarihi: 27.10.2022 - 11:40 , Son Güncellenme: 27.10.2022- 11:47

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, Konya’da düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası ile ilgili olarak konuştu. Uğuz, hedeflerinin dünya sıralamasında 1. olmak olduğunu söyledi.

Karatede hedef dünya birinciliği
Konya’da düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası, tüm hızıyla başladı. 105 ülkeden binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın ilk gününde, birbirinden çekişmeli müsabakalar yaşandı. 

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, KONTV’ye verdiği özel röportajda 39 sporcuyla mücadele ettiklerini ve hedeflerinin dünya sıralamasında 1. olmak olduğunu söyledi.

“Uluslararası federasyonular çok titiz davranıyor”
Başkan Uğuz, şampiyonanın Konya’da olmasıyla ilgili olarak, “Böyle büyük organizasyonları ülkelere verme açısından uluslararası federasyonlar gerçekten çok titiz davranıyorlar. Ne mutluyuz ki bu sezon karatenin 4. büyük organizasyonu ülkemizde yapılıyor. Biliyorsunuz Gaziantep’te Avrupa Büyükler Şampiyonası’nı yapmıştık. İslami Dayanışma Oyunları’nın hemen arkasında Kocaeli’nde Series A dediğimiz yine dünyanın her ülkesinden gelen bin 200 sporcunun katıldığı büyük bir organizasyon olmuştu” dedi.

“Dünyadaki en büyük organizasyon”
Uğuz, “Konya’daki organizasyonumuz da, karate sporunun dünyadaki en büyük organizasyonu. Yaş grubu olarak Ümit, Genç, 21 Yaş Altı grup olmasına rağmen büyükler kategorisinde bu kadar çok sporcu olmuyor. Dünya karatesinde söz sahibi olan ülkeler burada. O nedenle burada alınacak derecelerin her birisi çok daha anlamlı. Ben burada tüm sporcularıma ve teknik heyetime başarılar diliyorum. Çok iyi bir şampiyona olacak. Dünya Karate Federasyonu Başkanı da bu organizasyonun ne kadar büyük bir organizasyon olduğunu tanıtım toplantısında ifade etmişti. İnşallah son güne kadar alnımızın akıyla ve sportif başarıyla buradan ayrılmış olacağız” diye konuştu. 

Türk antrenörler takımdan umutlu

KONTV’ye konuşan antrenörler Süleyman Orhan ve Timur Doğan, takımdan umutlu olduklarını dile getirdi.

“Hedef 8 altın madalya”
Türkiye Karate Milli Takımı Çanakkale Bölgesi Antrenörü ve Milli Takım Teknik Kurul Üyesi Süleyman Orhan, “12. Dünya Karate Şampiyonası için Ümit, Gençler ve U21 takımızla birlikte Konya Spor ve Kongre Merkezi’ndeyiz. Açılışımızı iyi yaptık. 3 repesaj finali ve bir de finalimizde yolumuza devam ediyoruz. İnşallah 6 finalle taçlandıracağız. En son Şili’de yapılan Dünya Şampiyonası’nda 4 altın 6 gümüş ve 5 bronz madalya kazanmıştık. Hedefimiz bununun 8 altına çıkartıp rekor kırıp genel klasmanda şampiyon olmak” ifadelerini kullandı.

“Dünya Şampiyonu olmak istiyoruz”
Karate Milli Takım antrenörlerinden Timur Doğan ise “Konya’da gerçekten çok güzel bir atmosfer var. Ümit, Genç ve U21 takımımızla birlikte burada güzel başarılar alacağımıza inanıyorum. Hedefimiz Dünya Şampiyonluğu” şeklinde konuştu.  
(Hasan Yıldırım)

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”