Son Dakika Haberler

İstanbul'daki BeActive Night etkinliği, Avrupa genelinde canlı yayımlandı

Eklenme Tarihi: 24.09.2022 - 22:03

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu: "Toplumun tüm bireyleri spor yapsın diye çok güzel etkinlikler oluyor. Bundan sonra da spor aktivitelerinde birlikte olacağız" Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı: "Türkiye'nin her alanında olduğu gibi spor alanına yapılan yatırımlar da dünyanın ilgisini çekiyor"

İSTANBUL (AA) - Avrupa Spor Haftası'nın en önemli etkinliği BeActive Night (Harekete Geç Gecesi), düzenlendiği Sultangazi'de Avrupa genelinde canlı yayımlandı.


Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) tarafından koordine edilen, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sultangazi Belediyesi'nin de destek verdiği organizasyon, Sultangazi Meydanı'nda gerçekleşti. Etkinliğe, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı ve Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun katıldı.


Avrupa Delegasyonu'nun, tüm dünyayla eş zamanlı olarak 19.00 ile 21.00 saatleri arasında canlı bağlantı gerçekleştirdiği etkinlikte, uzman spor antrenörleri eşliğinde çeşitli spor faaliyetleri, spor gösterileri ve toplu egzersizler yapıldı. Meydana kurulan oyun alanlarında çocuklar, interaktif ve şişme oyunlar oynayarak eğlendi.




- Hacıcaferoğlu: "Bundan sonra da spor aktivitelerinde birlikte olacağız"


Spor ve oyun etkinliklerinin ardından, müzik dinletisi gerçekleşti. Bu sırada sahneye çıkarak bir konuşma yapan İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, bu haftanın Avrupa Spor Haftası olduğunu hatırlatarak, "Bu etkinlikler kapsamında gün boyunca İstanbul'un tüm ilçelerinde, özellikle de Sultangazi'de spor etkinlikleri yapılıyor. Mutlu muyuz? Konser paralı mı, hayır. Demek ki parasız da mutlu olunabiliyor. Sizleri çok seviyoruz. Spor dolu bir yaşam diliyoruz. Lütfen bundan sonraki günlerde, aylarda da spora devam edin. Toplumun tüm bireyleri spor yapsın diye çok güzel etkinlikler oluyor. Bundan sonra da spor aktivitelerinde birlikte olacağız." dedi.


Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı da, bu etkinliğin daha önce Ankara ve İzmir'de de yapıldığını kaydederek, "Bu sene ise İstanbul'da, Sultangazi'de sizlerle birlikte olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Bu programda bizlere destek veren Sultangazi Belediye başkanıma da teşekkür ediyorum." diye konuştu.


Avrupa'nın bir çok ülkesinde bu programın aynısının yapıldığını ve ama buradaki etkinliğin diğer 40 ülkeninkinden daha etkili olduğunu dile getiren Bölükbaşı, "Türkiye yükseliyor. Yükselen Sultangazi'nin insanları, İstanbullulardır. Türkiye'nin her alanında olduğu gibi spor alanına yapılan yatırımlar da dünyanın ilgisini çekiyor. Artık sadece konser organizasyonu değil. Unutmayın, bu ülkenin insanları her alanda etkin olacak, lider olacak. Spor alanında da yükselen değer Türkiye, İstanbul ve sizlersiniz. Hepinize sağlıklı bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandı.




- Abdurrahman Dursun: "Bu etkinliğin özelliği, sporu her alana, halkın tabanına yaymak"


Basın mensuplarına konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ise, HİS, bakanlık ve belediye olarak burada, gençlerle birlikte olduklarını belirterek, "Bu etkinliğin özelliği, sporu her alana, halkın tabanına yaymak. Herkesin spor yapması için de çeşitli ortamlar oluşturmak. Bugün de Sultangazi'de saat 17.00'de başlayan, konserle devam eden aktivitelerdeyiz." dedi.


Sultangazi'de, 7'den 70'e her yaştan insanın burada olduğunu ve etkinliğin özünün de bu olduğunu aktaran Dursun, "Bakanlık ve federasyona teşekkür ediyorum bizi ev sahibi yaptıkları için. İnşallah Sultangazi'de de sporu yayma adına oldukça fazla faaliyet gösteririz. Sultangazi şu anda lisanssız sporcu konusunda İstanbul'da lider bir ilçe. Biz de sporu yaymak için büyük gayret gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.







Kaynak: