Son Dakika Haberler

İlhan Palut: Son derece dikkatli olmalıyız

Eklenme Tarihi: 13.10.2022 - 13:35

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig’in 10. haftasında oynanacak Gaziantep Futbol Kulübü maçı başta olmak üzere birçok konuya açıklık getirdi.

İlhan Palut: Son derece dikkatli olmalıyız
Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in Süper Lig’in 10. haftasında Gaziantep FK ile oynayacağı maçın hazırlıklarına Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde devam ediyor. 

Konya Stadyumu’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen İlhan Palut, önemli açıklamalarda bulundu. 

“Hazırlıkları bugün tamamlıyoruz”
Maç hazırlıklarını tamamlayacaklarını söyleyen Palut, “Cumartesi günü Gaziantep Futbol Kulübü ile karşılaşacağız. Bu maçın hazırlıkları hafta başından bu yana sürüyor. Stadyumumuzda bir taktik antrenman yaptık. İnşallah Cuma günü yapacağımız antrenmanla da maçın hazırlıklarını tamamlamış olacağız. Calvo sarı kart cezalısı olmasından dolayı, Cebrail Karayel de sakatlığından dolayı bu maçta bizlerle birlikte olamayacak. Onun dışında takımımız tam kadro” dedi.

“Gaziantep potansiyelli oyuncularla kurulu”
İlhan Palut, “Gaziantep takımı lige çok iyi bir başlangıç yapan fakat son haftalarda istediği sonuçları alamayan bir takım. Kadrosuna baktığınız zaman çok potansiyelli ve kaliteli oyunculara sahip. Onun için son derece dikkatli olmamız gereken bir maç. Çok iyi mücadele etmemiz gereken bir maç. Coşkulu oynamamız gereken bir maç. Onun çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah kendi sahamızda güzel bir oyun, güzel bir sonuçla bu maçtan ayrılırız” şeklinde konuştu.

“Bazı mevkilerde memnun değilim”
Yeşil-beyazlıların başarılı teknik patronu İlhan Palut, sol stoper Francisco Calvo’nun cezalı olmasının haricinde kadro yapılanmasında da bazı mevkilerde memnun olmadığını söyledi. Palut, “Bazı mevkilerde alternatif olarak da memnun değilim. Oynayan, sonradan giren, şans vermediğim. Ama bir şekilde değişiklik de bizi kadro istikrarından uzaklaştırır. Tabi ki belli başlı değişiklikler olabilir. Zaten kadromuza baktığınız zaman geniş çaplı takımı bir anda değiştirecek bir yapımız yok. Evet, 1-2 değişiklik belki olabilir. Ter antrenmanından sonra bunu kararlaştıracağız. Ekibimle toplantı yapacağız. En doğru ilk 11’i çıkartmaya çalışacağız. Çok büyük değişiklikler olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

“Süre bekleyen oyuncularımız var”
Süre bekleyen oyunculara değinen Palut, “Çok iyi çalışıp süre bekleyen oyuncularımız var. Calvo özelinde bakarsak, onun performansından dolayı bekleme süresi uzayan oyuncular var. Uğurcan da Kahraman da çok iyi çalışıyor. Kahraman’ın bileğiyle alakalı bir sakatlığı vardı. Dünkü antrenmana katıldı. Orada da en doğru kararı vereceğiz. Defansta çok değişilik yapmayı se ven bir teknik adam değilm. Ama burada oynayacak oyuncunun da hem pas oyunu noktasında hem de defansif oyun noktasında başarılı bir maç çıkaracağına inanıyorum” dedi.

“Erken kopmalar olmayacaktır”
Liderlik yarışından söz eden İlhan Palut, “Süper Lig’de 10. haftaya doğru geliyoruz. Ben geçen sezonki gibi erken kopmaların, bazı takımların çok erken havlu atacağını düşünmüyorum. Ben uzun süre ligin üstünün 6-7 takımla süreceğini düşünüyorum. Bu da hem ligimizin kalitesi ve yarışın daha heyecanlı olması açısından güzel bir durum. İnşallah kendi özelimizde biz de üst sıralarda yer alan bir takım olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“İyi görünen mevkilerde de transfer ihtiyacı doğabiliyor”
Palut, “Transfer dinamik bir süreç. Şu anda çok iyi gördüğünüz mevkilerde de transfere ihtiyaç duyabiliyorsunuz. Ama memnun olmadığınız mevkilerde, geride kalan ilk yarının sonuna kadar olan maçlarda atağa geçebiliyor. Bir şekilde orada transfer defterini kapatabiliyorsunuz. Ama 10 numara pozisyonunda Endri tek oyuncumuz. Ama yönetimimizle değerlendirebileceğimiz bir konu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: