Son Dakika Haberler

Yeni Malatyaspor-Altay maçının ardından

Eklenme Tarihi: 23.10.2021 - 00:05

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica: "Hiç kimsenin bu maçı kimin hak ettiğiyle ilgili bir sorusu olduğunu da düşünmüyorum" Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli: "Esasında bir anlık gaflete yakalanmamız geride belki de yediğimiz golden sonra oyunun bir an dönmesine neden oldu, penaltıdan sonra süre oyunu kurtarmak için yetmedi"

MALATYA (AA) - Süper Lig'in 10. haftasında ağırladığı Altay'ı 2-1 yenen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Marius Sumudica, hiç kimsenin bu maçı kimin hak ettiğiyle ilgili bir sorusu olduğunu düşünmediğini söyledi.


Sumudica, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, oyuncularını tebrik ederek, final maçı gibi mücadele ettiklerini belirtti.


Sumudica, şöyle devam etti:


"Taraftarlarımı da tebrik etmek istiyorum. Bu gece takımımıza çok yardımcı oldular. Taraftarlarımızla beraber iyi sonuçlar alan bir aile olacağız. Şimdi oyuncularıma iki gün izin verdim, hediye onlara. Aileleri ile daha çok vakit geçirmeleri, zihinlerini temizlemeleri için. Önümüzdeki hafta da Kasımpaşa için hazırlıklarımıza başlayacağız."


Sumudica, bir basın mensubunun "daha önceki Türkiye macerasında daha hırçın ve agresif bir görüntü verdiğini ancak son iki maçtır daha sakin göründüğünü" ifade ederek değerlendirmesini sorması üzerine, "Tabii bütün hatalarınızdan ders çıkarmalısınız, öğrenmelisiniz. Tabii Kayseri'de de Gaziantep'deyken de böyle şeyler başıma geldi. Gaziantep'te ilk puanlamada 3. sıradayken bir şaka yaptım yanlış anlaşılma ama bu bir hataydı, bunu öğrendim, oradan, takımdan ayrıldım, ayrılmak zorunda kaldım ama hayat böyle, hata yapıyorsanız bedelini ödemelisiniz. Ama benim için de bir şakaydı, hata değil. Bu sefer tabii bunlar Gaziantep'te kaldı, oranın yönetimi beni yanlış anladı. Şimdi Malatya'dayım, Malatyaspor'dayım, kulübüm için mücadele veriyorum, şehir için mücadele veriyorum. Bütün gücümle takımım ve ayrıca taraftarlarımız için mücadele veriyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Bu takımla iki hafta çalıştım. Anlattığım her şeyi çok iyi anladılar ve iki farklı sisteme karşı oynadılar. Adana'ya karşı 4-2-3-1, burada da 3-4-3'e karşı oynadılar. Ve takım hep bir çözüm üretti. Hiçbir problem de görmedik. Ayrıca birçok da gol şansımız vardı, bunları da kaçırdık. Tabii hiç kimsenin bu maçı kimin hak ettiğiyle ilgili bir sorusu olduğunu da düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.


Sumudica, kendisinden önce ligde üst üste kaybeden bir Yeni Malatyaspor olduğunun ifade edilerek, nasıl bir takımla karşılaştığının sorulması üzerine, şu yanıtı verdi:


"Buraya geldiğimde hem mental olarak hem de öz güven olarak çok aşağıdaydılar. Ama onlara seviyelerinin, olması gereken yerlerinin bu olmadığını söyledim. Çalışmaya başladık. Takım içerisinde mesajlarımı çok iyi alabilen oyuncularım var, tabii çok mutluyum, buraya geldim 2 maç üst üste kazandım. Ama şunu da söyleyebilirim ki şu ana kadar hiçbir şey yapmış değiliz. Sadece 12 puanımız var. Bu puanla da hiç mutlu değilim. Daha çok puanlar almalıyız. Hiçbir problem yaşamadan, hiçbir küme düşme korkusu yaşamadan bu takımın ligde en az 10'uncu, 12'nci sırada bitirmesi için çalışacağız."




- Altay cephesi




Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, moralli bir ekibe karşı sahaya çıktıklarını belirtti.


İki takımın da birbirine üstünlük sağlayamadığı bir ilk yarı oynadıklarını kaydeden Denizli, bu akşam bazı bölgelerde mecburen değişikliğe gittiklerini, yaşanan sakatlıkların özellikle defans hattında kendilerini yeni arayışlara ittiğini dile getirdi.


Birçok veride ligin en iyi takımlarından olduklarını ancak bir tanesinde de en kötü olduklarını aktaran Denizli, "Özellikle top kaybında, pas hatasında kötüyüz, bu da zaman zaman bize pahalıya mal oluyor. Maçı kurtarmak için her türlü çabayı sarf ettik desem yanlış olmaz. Tabii geçen hafta deplasmanda kazanan ve ligin başında zor günler yaşayan Malatyaspor'un da en az bizim kadar veya bizden fazla 3 puana ihtiyacı vardı. İyi bir mücadele oldu. Esasında bir anlık gaflete yakalanmamız geride belki de yediğimiz golden sonra oyunun bir an dönmesine neden oldu, penaltıdan sonra süre oyunu kurtarmak için yetmedi." diye konuştu.


Denizli, bir basın mensubunun son haftalarda takımın düşüş yaşayıp yaşamadığı sorusu üzerine, şunları ifade etti:


"Esasında düşüşü sonuç olarak değerlendiriyorsunuz. Mesela geçen hafta oynadığımız Karagümrük maçı bizim için, futbol için düşüş diye kabul edilecek bir oyun değildi. Geçen haftaki oyundan ben son derece memnunum, bazen iyi oynadığınız maçları kazanamadığınız olabiliyor. Bu akşam iyi mi oynadık, hayır, çok mu kötü oynadık, o da hayır. Bizim en büyük problemimiz özellikle sezon başından beri devam eden 3, 4 arkadaşın bu akşam aramızda olmaması, bazı bölgelerde bizi mecburen pozisyon değişikliğine itti. Bunu da iyi kullandık mı dersek, çok iyi kullanamadık. Neticede 10 haftayı geride bıraktık. Yani bu 10 haftada tam vasat bir görüntü veriyoruz. 5 galibiyet, 5 mağlubiyetle, beraberlik üzüntüsü mü diyelim, deplasmanda beraberliğe seviniriz mi diyelim, onu da bilemiyoruz. Ama neticede biz sezon başında kendimize koyduğumuz hedeften herhangi bir şekilde şaşmayacağız. Takım önümüzdeki haftalarda bütün arkadaşlar aramıza döndükten sonra iyi futbol oynamaya, iyi sonuçlar almaya devam edecektir, bundan hiç kimsenin, başta benim şüphem yok."



Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”