Yavru Kartal’da genel kurul zamanı

Eklenme Tarihi: 21.06.2019 - 12:14

Yavru Kartal’da genel kurul zamanı
Geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen 1922 Konyaspor’da Olağanüstü Genel Kurul 22 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda yapılacak olağanüstü genel kurul saat 17.30’da başlayacak.

Geçtiğimiz hafta sonunda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştirilemeyen Genel Kurul öncesi kulüpte hareketlilik yaşanmış, sezon içinde Ereğlispor’un talip olduğu ancak devir işlemi için ikinci görüşmeye gelmediği 1922 Konyasyor için sezonun tamamlanmasıyla birlikte Akşehirspor devreye girmişti. 

AKŞEHİRSPOR EKONOMİK NEDENLERDEN DOLAYI VAZGEÇTİ
1922 Konyaspor’u devralmak için Konyaspor Yönetimi ile masaya oturan Akşehirspor camiası geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile maddi yetersizlikleri önü sürerek kulübü devralmasından vazgeçtiğini açıkladı.

Akşehir camiasının birlikte yaptığı ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, TSO Başkanı Ahmet Emin Makascı, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Doğru, Belediye Meclis Üyesi Çakır Buğra, İş Adamı Ali İhsan Erdoğan, Türk Kızılay Akşehir Şube Başkanı Yalın Sümer ve Meclis Üyesi Mustafa Kanyılmaz imzasıyla yayımlanan açıklamada, “Yapılan bu istişare toplantıları sonrasında; tesis ve alt yapı anlamında ciddi bir harcama gerekliliğinin görülmesi, ayrıca 2. Lig’de mücadeleye devam edebilmek ve ligde tutunabilmek için gerekli olan yüksek miktardaki mali kaynağın sporseverlerden, iş adamlarından ve STK’lardan arzu etmelerine rağmen ekonomik nedenlerden dolayı sağlanamaması ve belediyenin de tek başına bu maliyeti karşılamasının mümkün olmadığından dolayı bu girişimimiz şimdilik ertelenmiştir” ifadelerine yer verilmişti.

KONYASPOR'DAN '1922 KONYASPOR' AÇIKLAMASI: DEVRETMEYE HAZIRIZ...
Konyaspor Kulübü de yaşanan bu gelişmelerin ardından pilot takımı ile ilgili bilgilendirme yaparken, kulübü devretmeye hazır olduklarını tekrarladı. 
Açıklamada, “Daha önce kulübümüzde yöneticilik yapan isimler de değişik kanallarla itirazlarını bizlere kadar ulaştırmışlardır. Şimdi hepimiz için yeni bir fırsat doğmuştur. Başta bu eleştirilerin sahipleri olmak üzere, oluşturulacak bir konsorsiyuma ya da ortak çalışma grubuna, ilçelerimize sunduğumuz şartları daha da iyileştirerek 1922 Konyaspor Kulübümüzü devretmeye hazırız. Böylelikle hem iş adamlarımız takımımıza sahip çıkmış olacak hem de 1922 Konyaspor Kulübü varlığını Konya’da devam ettirecektir” denildi.

1922 Konyaspor’da Olağanüstü Genel Kurul 22 Haziran Cumartesi günü Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 17.30’da yapılacak.

 

Kaynak: