Son Dakika Haberler

UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı Eintracht Frankfurt kazandı

Eklenme Tarihi: 19.05.2022 - 01:12

Tarihinde 3. kez Avrupa'da kupa kazanan Frankfurt, 42 yıl sonra ve namağlup unvanıyla bir Avrupa kupasını daha müzesine götürdü

Stat: Ramon Sanchez Pizjuan


Hakemler: Slavko Vincic, Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (Slovenya)


Eintracht Frankfurt: Kevin Trapp, Almamy Toure, Tuta (Dk. 58 Makoto Hasebe), Evan N'Dicka (Dk. 100 Christopher Lenz), Ansgar Knauff, Djibril Sow (Dk. 106 Ajdin Hrustic), Sebastian Rode (Dk. 89 Kristijan Jakic), Filip Kostic, Lindstrom (Dk. 70 Jens Petter Hauge), Daichi Kamada, Rafael Borre


Rangers: Allan McGregor, Boma Barisic (Dk. 116 Kemar Roofe), Calvin Bassey, Connor Goldson, James Tavernier, John Lundstram, Ryan Jack (Dk. 74 Steven Davis), Glen Kamara (Dk. 91 Scoot Arfield), Scoot Wright (Dk. 74 Fashion Sakala - Dk. 117 Aaron Ramsey), Ryan Kent, Joe Aribo (Dk. 101 James Sands)


Goller: Dk. 57 Joe Aribo (Rangers), Dk. 69 Rafael Borre (Eintracht Frankfurt)


Penaltı atışları: Christopher Lenz, Ajdin Hrustic, Daichi Kamada, Filip Kostic, Rafael Borre (Eintracht Frankfurt); James Tavernier, Steven Davis, Scoot Arfield, Aaron Ramsey (kaçırdı), Kemar Roofe (Rangers)


Sarı kartlar: Dk. 62 Joe Aribo, Dk. 73 Scoot Wright (Rangers)


SEVİLYA (AA) - UEFA Avrupa Ligi'nde ilk defa Alman ve İskoç takımlarını karşı karşıya getiren final maçında penaltı atışları sonunda Rangers'ı 6-5 yenen Eintracht Frankfurt kupanın sahibi oldu.


Karşılaşmaya hızlı başlayan Alman ekibi Frankfurt özellikle ilk 20 dakikada rakip kaleye en çok giden takım oldu.


Rangers ise kontrataklarla hızlı çıkmaya çalışsa da, defansı geçmeyi başaramadı.


Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle sona erdi.


İkinci yarı hücumda daha etkili başlayan Rangers, 57. dakikada Frankfurt defansındaki büyük hatayla ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara yollayan Joe Aribo ile golü buldu.


Geriye düştükten sonra rakip kaleye daha çok gelen Alman takımı, 69. dakikada sol kanattan Kostic'in yerden gelen ortasında kale çizgisine yakın bir yerde, defansın hatasını iyi değerlendirerek ayağını koyan Kolombiyalı futbolcusu Borre'nin golüyle skora eşitliği getirdi.


Maçın normal süresinin 1-1 sona ermesiyle uzatmalara gidildi.


Karşılaşmanın son dakikalarında Rangers art arda önemli gol pozisyonlarından yararlanamadı.


Her iki takımın oyuncularının oldukça yorgun olduğunun gözlendiği uzatma dakikalarında gol gelmeyince penaltı atışlarına geçildi.


Penaltılarda rakibine karşı 5-4'lük üstünlük sağlayan Alman takımı kupanın 2021-2022 sezonundaki sahibi oldu.


Rangers'da penaltı kaçıran futbolcu, 4. atışı kullanan Aaron Ramsey oldu.


- Frankfurt 42 yıl sonra Avrupa'da kupa kazandı


Avrupa'da 4. kez final maçı oynayan Frankfurt, 3. kez bir Avrupa kupasını müzesine götürdü.


Avrupa'da bu sezon namağlup olarak kupanın sahibi olan Frankfurt, bu kupada Chelsea ve Villarreal'in ardından yenilgisiz kupayı kazanan 3. takım olma unvanını aldı.


Frankfurt son olarak 42 yıl önce, 1979-1980 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanmıştı. Alman takımı ayrıca 1966-1967'de UEFA Intertoto Kupası'nın da sahibi olmuştu.


Frankfurt'un kalecisi Kevin Krapp final maçının en iyi futbolcusu seçildi.


Bu arada maçın oynandığı saatlerde Sevilya'da hava sıcaklığının 31 dereceyi bulmasından dolayı karşılaşmanın Sloven hakemi Vincic, futbolcuların sıvı ihtiyacını gidermesi için zaman zaman oyuna 1'er dakikalık ara verdi.


- 5 Alman taraftar gözaltına alındı


Diğer yandan karşılaşma öncesinde Sevilya sokaklarında her iki takımın taraftarları arasında kavga çıkarken, çevredeki dükkanların bazıları zarar gördü.


Şimdiye kadar 5 Alman taraftar gözaltına alındı.


- Küllerinden doğan Rangers finali penaltılarda kaybetti


Futbol tarihinin en köklü kulüplerinden biri olan ve bu yıl 120. kuruluş yıldönümünü kutlayan Rangers, son yıllarda inanılmaz bir değişim yaşadı.


2011-2012 sezonu sonunda İngiltere maliyesine 35 milyon avroluk borçla iflas eden ve 4.lige düşen İskoçya'nın köklü kulübünü satın alan İngiliz iş insanı Charles Green, ekonomik sebeplerden dolayı kulübün ismini Glasgow Rangers'dan The Rangers Football Club olarak değiştirdi.


Art arda üst liglere çıkan Rangers, 2016 yılında İskoçya 1. ligine geri döndü.


Bu zamana kadar tarihindeki tek Avrupa kupasını 1972'de Avrupa Kupa Galiplerini kazanarak elde eden Rangers, Avrupa'daki 6. final maçında penaltılarda kaybetti.





Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”