Son Dakika Haberler

Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkanı Mori'den "seyircisiz turnuva" açıklaması:

Eklenme Tarihi: 28.01.2021 - 17:08

"İstediğimiz bu değil ancak bunu da hesaba katmazsak olmaz. Tüm simülasyonları uyguluyoruz"

TOKYO (AA) - Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Mori Yoşiro, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle "seyircisiz turnuva" dahil tüm opsiyonların değerlendirildiğini söyledi.


Mori, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ile yaptığı çevrim içi görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, temel olarak seyircisiz turnuva planlamak istemediklerini belirtti.


Olimpiyatları izleyici olmadan düzenleme ihtimaliyle ilgili olarak Mori, "İstediğimiz bu değil ancak bunu da hesaba katmazsak olmaz. Tüm simülasyonları uyguluyoruz." ifadelerini kullandı.


Mori, şubat ayında Tokyo Valisi Koike Yuriko, Japonya Olimpiyatlar Bakanı Haşimoto Seiko ve IOC Başkanı Bach ile oyunlara yönelik hazırlıkların gelecek aşamalarını ele alacağını dile getirdi.


Takvime göre Japonya, turnuva kapsamında yerleşkelere kabul edeceği seyirci sayısı ile deniz aşırı seyircinin kabul edilip edilmeyeceğine yönelik kararını, bahar aylarının sonuna dek açıklayacak.




- Üç opsiyon




Öte yandan Kyodo'nun haberine göre hükümet, ülke genelinde artış trendini koruyan Kovid-19 vakalarının, Temmuz'a kadar kontrol altına alınamayacağını göz önünde bulunduruyor.


Buna göre, seyirci kısıtlamasının uygulanmaması, yerleşke kapasitesinin yüzde 50'si oranında seyirci kabul edilmesi veya tamamen seyircisiz olmak üzere üç opsiyon üzerinde duruluyor.


Kamuoyu anketlerine "ertelenmeli" ya da "iptal edilmeli" cevaplarının ağırlığı ile hükümetin salgın sürecini iyi yönetemediğinin yansıması, hükümeti olası bir siyasi sonuca karşı olimpiyatları seyircisiz düzenleme opsiyonuna yönlendiriyor.




- Seyirci konusunda esneklik




Geçen hafta Kyodo haber ajansına konuşan IOC Başkanı Thomas Bach, ülke genelinde azalma trendi göstermeyen Kovid-19 vakalarının Tokyo Olimpiyatları'na gölge düşürebileceği iddialarına karşı çıkmıştı.


"B planı yok, oyunları güvenli ve başarılı bir şekilde düzenlemeye kararlıyız." diyen Bach, seyirci kapasitesine yönelik, IOC'nin bu konuda esnek olacağını, katılacak kişilerin hayatını korumak için fedakarlıkta bulunulması gerektiğini belirtmişti.


Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.





Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”