Son Dakika Haberler

Sivasspor-Fenerbahçe maçının ardından

Eklenme Tarihi: 21.01.2021 - 22:46

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "Buradan 3 puan almak çok zor. Bir de bugün hava şartlarını eklediğimiz zaman daha zor olacağını biliyorduk. 1-1 maçın hakkı diye düşünüyorum" "Takımdan ayrılacak da olacak gelecek de. İsimler belli ama yeri geldiğinde söyleriz" Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz: "Arkadaşlar sürekli bana Pato ile ilgili mesajlar atıyorlar internetten ama 1,5 yıl oynamamış ve senede 1,5 milyon isteyen bir futbolcuyu taraftarımız istiyorsa başımızın üstünde yeri var, getir

SİVAS (AA) - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Demir Grup Sivasspor'a karşı deplasmanda galip gelmenin çok zor olduğunu belirterek, beraberliğin maçın hakkı olduğunu söyledi.


Koç, ligin 20. haftasında 1-1 biten Demir Grup Sivasspor-Fenerbahçe maçının ardından 4 Eylül Stadı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Maçın çok zor geçtiğini dile getiren Koç, "Buradan 3 puan almak çok zor. Bir de bugün hava şartlarını eklediğimiz zaman daha zor olacağını biliyorduk. 1-1 maçın hakkı diye düşünüyorum. Daha iyi oynayabilirdik ama buradan puan almak da önemlidir. Bu puanın değeri sezon sonunda daha iyi belli olacak." diye konuştu.




- "Bizim maç saatleriyle ilgili bir talebimiz olmaz"




Koç, Sivas'ın Fenerbahçeliler için özel bir yeri olduğunu vurgulayarak, "Ben Sivas'ı, 'Anadolu'nun Kadıköy'ü' diye tanımlarım." ifadesini kullandı.


Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'a da misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Koç, "Yıllardır da bu böyle devam ediyor. İnşallah bu iki kulüp arasındaki ilişki böyle devam eder." dedi.


Koç, maçın saat 19.00'da oynanmasıyla ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:


"Geçen hafta da söyledim, bizim maç saatleriyle ilgili bir talebimiz olmaz. Hangi saatte söylenirse gelip oynarız. Erzurum'da saat 16.00'da oynadık bugün kısmet 19.00'daymış. Burada federasyona yardımcı olmak lazım. Çünkü inanılmaz yoğun bir maç takvimini yönetiyorlar. Evet sabah hava şartlarında oynansa hava birkaç derece daha sıcak olabilirdi ama burada tenkit edilecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Tekrar ediyorum. Çok zor şartlarda bir takvim oluşturmaya çalışıyor federasyon. Yeri geldiğinde federasyon için görüşlerimi açık açık söylerim ama bu konuda haklarını vermek lazım."


Mesut Özil transferinin ardından takımdan ayrılacaklara ve yeni transferlere de değinen Koç, "Takımdan ayrılacak da olacak gelecek de. İsimler belli ama yeri geldiğinde söyleriz." diye konuştu.




- Mecnun Otyakmaz: "Kenar ve 10 numara arayışlarımız devam ediyor"




Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının kendilerini çok etkilediğini söyledi.


UEFA Avrupa Ligi ile yoğun bir maç trafiğine girdiklerini hatırlatan Otyakmaz, "Kötü sonuçlar da almıştık ama yoğunluk bittikten sonra şimdi biraz toparlamaya başladık. Ama bazı eksiklerimiz var. Bek transferlerini hallettik. Şimdi kenar ve 10 numara arayışlarımız devam ediyor. Arkadaşlar sürekli bana Pato ile ilgili mesajlar atıyorlar internetten ama 1,5 yıl oynamamış ve senede 1,5 milyon isteyen bir futbolcuyu taraftarımız istiyorsa başımızın üstünde yeri var, getiririz." şeklinde konuştu.


Mesut Özil transferi nedeniyle Fenerbahçe'yi tebrik eden Otyakmaz, "Türk futboluna inanılmaz bir katkı oldu. Bu tür transferlerin de artarak devam etmesini diliyorum." dedi.


"Pato olmazsa başka bir 10 numara alınacak mı?" şeklindeki soru üzerine de Otyakmaz, "Çalışmalarımız devam ediyor. Yani Pato'yu alacak olsak taraftarımızın aşırı isteği yüzünden en az iki kat pahalıya almak zorunda kalabilirdik. Yani bu da taraftarımızın yaptığı bir hataydı. Çünkü oyuncuyu çok istiyormuş gibi davranmak bütçeye zarar veriyor." ifadelerini kullandı.





Kaynak: