Seydişehir ‘Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne hazırlanıyor

Eklenme Tarihi: 29.04.2018 - 11:41 , Son Güncellenme: 29.04.2018- 15:04

Seydişehir, bu yıl ikinci düzenlenecek ‘Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne hazırlanıyor. Geleneksel hale gelen güreşler, bu yıl 1 Mayıs Salı günü yapılacak. İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 32’si başpehlivan olmak üzere farklı boylarda 480 pehlivanının er meydanında boy göstereceği 2’inci Geleneksel Seydişehir Yağlı Pehlivan Güreşlerine bütün Seydişehirlileri ve Konyalıları davet etti.

Mehter konseri ile başlayacak, sonrasında Kuğulu Park, bir birinden heybetli pehlivanları ağırlayacak.

Seydişehir Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini gerçekleştireceği Seydişehir Yağlı Pehlivan Güreşleri için davullar, 1 Mayıs Salı günü saatler 10.00’u gösterdiğinde vurulacak.

Kuğulu Şölen Alanı er meydanında 32’si başpehlivan olmak üzere farklı boylarda 480 güreşçi boy gösterecek. Aralarında İsmail Balaban, Recep Kara, Mehmet Yeşil, Fatih Atlı, Hasan Tuna, Hamza Köseoğlu’nun da yer aldığı başpehlivanlar er meydanında güreşecek.

Amaçlarının ata sporlarına sahip çıkmak olduğunu belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal “Ata sporumuz olan yağlı güreşlerin ilkini geçen yıl başlattık.  Yıllar öncesi Seydişehir’de Güreş takımları mevcut olup, lig müsabakalarına katılmış ve ayrıca uluslararası derece alan güreşçilerimiz olmuştur. Bizde bu durumdan yola çıkarak unutulmaya yüz tutan ata sporumuzu yeniden canlandırdık. Seydişehir Belediyesi olarak her yaştan ve her branştan tüm sporcularımıza destek veriyoruz. Yağlı pehlivan güreşlerine sahip çıkmak aynı zamanda toplumsal değerlere de sahip çıkmak anlamına gelir. 1 Mayıs Salı günü Saat:10. 00’da tüm hemşehrilerimizi er meydanı olan Kuğulu Mesire alanına bekliyorum” dedi.

Kaynak: