Son Dakika Haberler

Selçuklu Güreş'te Sezonu Açtı

Eklenme Tarihi: 19.12.2016 - 13:00

Selçuklu Güreş’te Sezonu Açtı
 Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı Malatya'da yapılan Türkiye şampiyonası gurup eleme maçlarını başarıyla tamamlayarak şampiyonaya 6 sporcu gönderme hakkı kazandı. 

Türkiye Güreş Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası gurup eleme müsabakaları 16-18 Aralık 2016 tarihlerinde Malatya'da yapıldı. Bu yıl ilk kez yapılan grup elemelerine ilimizi temsilen Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü ve Büyükşehir Belediyespor kulüpleri katıldı. Selçuklu Belediyespor kulübü 11 sporcu ile katıldığı gurup ele maçlarında 6 sporcu ile Türkiye Şampiyonası vizesi almayı başardı. 
Türkiye'de ata sporu güreşin en heyecanlı ve kalitesi en yüksek faaliyeti olarak bilinen büyükler Türkiye Şampiyonasının ilk ayağı olan gurup müsabakalarında sıkletlerinde ilk 5 sırayı alan sporcular şubat ayı içerisinde Adana'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında mücadele etme hakkı elde etti. 2016 yaz olimpiyatlarından sonra değişen birkaç kuralla birlikte müsabakaların daha zor ve heyecana sahne olurken, Selçuklu'nun genç aslanları yine başarılı maçlar çıkararak alkış topladı. 
 2017 yılında Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek olan Milli kadronun belirlenmesi konusunda da ciddi önem arz eden gurup eleme müsabakaları üç gurupta yapıldı. Selçuklu Belediyespor kulübünün de yer aldığı Malatya gurubu iddialı kulüplerle tecrübeli sporcuların yer aldığı zor guruplardan birisiydi.
Selçuklu Belediyespor kulübünden yapılan açıklamada, "Sezonun ilk maçı olan Malatya gurup elemelerine 11 sporcu ile katılan kulübümüzde müsabakalar sonunda 6 sporcu Türkiye şampiyonasına gitme hakkı elde etti. Asıl hedefimiz Ocak ve Nisan aylarında yapılacak olan U 23 ve Gençler Türkiye şampiyonasında şampiyon çıkartmak. Ayrıca Dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarılı sonuçlar kazanmak olup tüm çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir. Sporcularımızı ve teknik ekibimizi aldığı başarılı sonuçlar nedeniyle tebrik ediyoruz. Ayrıca bu hafta yine federasyonca ilk kez Afyon'da düzenlenecek minikler güreş ligi terfi müsabakalarına katılacak olan minik sporcularımıza da başarılar dileriz." denildi. Turnuvada ilk beş içerisinde yer alarak Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazanan sporcular ise şu şekilde; 75 kg Enes Kendirci  ikinci, 80 kg Alparslan Akdoğan ikinci, 59 kg Ahmet Altan üçüncü, 98 kg Murat Çakır üçüncü, 80 kg Burak Güzel beşinci, 85 kg Özmen Uzun beşinci.

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”