Son Dakika Haberler

"Samsunspor'un kara günü" anısına yaptırılan anıtlar yarın açılacak

Eklenme Tarihi: 19.01.2021 - 16:22

Futbol takımını taşıyan otobüsün 32 yıl önceki trafik kazası sonucu hayatını kaybedenler anısına yaptırılan anıtların açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da katılımıyla yarın gerçekleştirilecek

SAMSUN (AA) - Samsunspor kafilesi taşıyan otobüsün 32 yıl önceki trafik kazası sonucu hayatını kaybedenler anısına yaptırılan anıtların açılışı yarın gerçekleştirilecek.


Türk futbolunu yasa boğan olayda hayatını kaybedenler, kazanın 32'nci yılında da unutulmadı.


Samsun Büyükşehir Belediyesince Millet Bahçesi'ne yaptırılan Futbol Şehitleri Anıtı ile Samsunspor Kulübünce 19 Mayıs Stadı önüne yaptırılan Futbol Kahramanları Anıtı'nın yarınki açılışında, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da hazır bulunacak.




- Köktaş ve Dağlı'dan anma mesajı




AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Samsun Valisi Zülkif Dağlı, yayımladıkları mesajda, 20 Ocak 1989'un futbol tarihinin en acı günlerinden biri olduğunu dile getirdi.


Yaşanan acıyı tüm Türkiye'nin paylaştığını dile getiren Fuat Köktaş, şunları kaydetti:


"Atatürk armalı formasının kırmızı-beyaz renklerine siyahın da eklenmesine neden olan elim kazanın 32'nci senesinde spor şehitlerimiz teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve şoför Asım Özkan'ı bir kez daha rahmetle anıyorum. Samsunspor'un kara günü olarak bilinen bu tarih, bizlere her yıl o acıyı tekrar yaşatıyor. Gerek Türk futboluna kazandırdığı yıldızlar ve başarılar, gerekse taraftarıyla her zaman spor şehri olan Samsun'umuzun markası Samsunspor'umuz, bizim her zaman vazgeçilemez değerimizdir. Bu anlamda Samsunspor'umuzun elde edeceği başarılarla spor şehitlerimizin aziz hatıraları daima yaşatılacaktır."


Türk futbolunun en acı hadiselerinden biri olarak tarihe geçen kazanın, tüm spor camiasının hafızalarında yer ettiğini aktaran Vali Dağlı ise, "Kulübün kırmızı-beyaz olan renklerine siyahın da eklenmesine neden olan bu elim kazanın yıl dönümünde, ülkemizi, Samsun'umuzu ve tüm spor camiasını büyük kedere boğan bu tür kazaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Büyük taraftarıyla spor kenti olan şehrimizde bizleri gururlandıran Samsunspor'umuzun kazandığı her başarı göğsümüzü kabartmakta, yeni galibiyetler için umut vermekte, heyecan uyandırmaktadır." ifadelerini kullandı.




- Kazanın üzerinden 32 yıl geçti




Türk futbolunun acı günlerinden biri olan 20 Ocak 1989 tarihinde, Malatyaspor ile oynayacağı Türkiye 1. Futbol Ligi karşılaşması için yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüs, Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışıp uçuruma yuvarlanmıştı.


Kazada Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomic ise ülkesinde altı ay komada kaldıktan sonra vefat etmişti. Kazada birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralanmış veya sakat kalmıştı.


Bir süre sonra Samsunspor'un kırmızı ve beyaz olan renklerine, kaybedilen isimlerin anısına "siyah" renk de eklenmişti.





Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”