Samsunspor'da hedef ilk yarının son 5 maçını kazanmak

Eklenme Tarihi: 02.12.2021 - 13:36

SAMSUN (AA) - Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un teknik direktörü Fuat Çapa, takımın galibiyet aldıkça öz güveninin arttığını belirterek, ilk yarının son beş maçını da kazanmayı hedeflediklerini söyledi.


Çapa, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, halen takımın istedikleri fiziksel seviyeye gelmediğini vurguladı.


Futbolcuların fiziksel seviyesini artırmaya çalıştıklarını ancak oyuncuların sakatlanmaması için fazla yükleme yapmadan antrenmanları planladıklarını belirten Çapa, "Sezon başında takım doğru bir hazırlık kampı geçirmediği için şu an oyuncularımız istediğimiz fiziksel seviyede değil. Sezon başı hazırlık geçirmeyen veya sakatlıktan dönüp hazırlık görmeyen oyuncu sayısı biraz fazla. Ama bunları bahane etmeden mevcut şartlarda en iyisini nasıl yapabiliriz bunu planlıyoruz. Buna odaklandık ve ilk devreyi en iyi yerde bitirmeyi planlıyoruz." dedi.


Son haftalarda çıkış yakaladıklarını ifade eden Çapa, şöyle devam etti:


"Galibiyetler geldikçe takımın öz güveni artıyor. Bizim önce takım olmamız gerekiyordu ve bunu yavaş yavaş başarmaya başladık. Eğer hedeflere ulaşmak istiyorsak bunu takım halinde yapabiliriz. Takım vurgusunu ön plana çıkarmamız gerekiyor. Taraftarların da bu hedefe inanması gerekiyor ve oyuncuları hedef göstermeden sürekli desteklemesi lazım. Bir oyuncu bir maçta kötü oynayabilir ama diğer karşılaşmada mutlaka takıma katkısı olacaktır. Yani o anki performansa göre olumsuz düşünmek ve hareket etmek, tepki göstermek çok doğru değil. Bundan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Son 3 hafta içinde sahamızda oynadığımız maçlarda bunu net bir şekilde gördük, bu çok üzücü. Bunlar bizim oyuncularımız ve bunlarla biz başarıya gideceğiz."


Ligin ilk yarısının son 5 haftasında 5 galibiyetle tamamlayarak 15 puan almak istediklerini vurgulayan Çapa, "Tüm maçlara tek tek bakıyoruz. Önemli olan sezonun ilk yarısını ilk 6 içinde bitirmek istiyoruz. Bunu da gerçekleştirdiğimizde başarılı bir devre geçirdiğimizi söylememiz mümkün." ifadesini kullandı.


Öte yandan kırmız-beyazlı ekip, deplasmanda Altınordu ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Çapa, yönetiminde futbolcular, ısınma hareketleri ve pas çalışması yaptı. Antrenman ayak tenisi maçı ile sona erdi. İdmana Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giyen oyuncular ile sakatlıkları bulunan Ismael Diomande, Kevin Boli, Alen Melunovic ve Recep Burak Yılmaz katılmadı.



Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”