Motor tutkunları Konya'da buluşacak

Eklenme Tarihi: 15.10.2019 - 14:20 , Son Güncellenme: 16.10.2019- 09:52

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ile Konya Enduro ve Motor Sporları Kulübü’nün işbirliğinde düzenlenecek olan “Konya ENDURO Fest 2019 Yarışları” 18 Ekim Cuma günü başlıyor.

Konya ENDURO Fest 2019 Yarışları 18 Ekim Cuma günü başlıyor. Konya ENDURO Fest 2019 Yarışları hakkında açıklamalarda bulunan Konya Enduro ve Motor Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Sait Sürücü, Türkiye’nin en büyük ENDURO parkuruna sahip alanda 3 gün boyunca yapılacak olan yarışlarda motor tutkunlarına seyir zevki yüksek görsel bir şölenin sunulacağını söyledi. 

Yarışlara yurdun çeşitli illerinden 100’ü aşkın sporcunun katılacağını belirten Başkan Sürücü, kıyasıya sürecek olan yarışlarda sporcuların taş, lastik, kütük, araba, tünel ve uçuş rampalarının bulunduğu 3 km’lik zor ve engebeli arazide zamana karşı yarışacaklarını belirtti. 

Yarışmayı düzenleme amaçlarından söz eden Konya Enduro ve Motor Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Sait Sürücü: "İnsanların tehlikelerden uzak güvenli bir şekilde adrenali yüksek,  zevk alarak spor yapmalarını sağlamak… Tabi herkesin malumu gençlerimiz motosikletlere binerek sokak ve caddelerde lastik yakıp, hız yapıyorlar… Hem trafikte kazalara hem de can kayıplarının yaşanmasına sebep oluyorlar. Bizler gençlerimize sizler aracılığıyla çağrıda bulunuyoruz. “Gelin enerjinizi burada atın” Ayrıca bizler sadece burada yarışlar düzenlemeyeceğiz yıl içerisinde ENDURO sporuna dair çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Yine bu spora merak saranlara pistimizde sürüş eğitimleri vermeyi de planlıyoruz"dedi. 

Peki, 3 gün boyunca bizleri ne tür etkinlikler bekliyor?
3 gün sürecek etkinlik hakkında bilgi veren  Konya Enduro ve Motor Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Sait Sürücü, sözlerini şu şekilde sürdürdü: " 18 Ekim Cuma günü sadece sporcularımızı karşılayıp, kalacakları alanlara yerleştireceğiz. Asıl etkinliklerimiz 19 Ekim Cumartesi günü başlıyor. Saat 11.00 da yeni yapılan parkurda toplanarak polis kortejinde şehir merkezine hareket edilecek. Kılıçarslan Kent meydanında sporcularımız mini bir gösteri yapacak. Ardından kortej halinde tekrar parkura hareket edilecek. Saat 14.00 de sıralama turlarımız başlayacak. Akşam sanatçımız Umut KAYA ve Teoman ORAL ve diğer gurupların konserleri olacak. Gece yarısına kadar kamp ateşi ve diğer gösteriler yer alacak.20 Ekim Pazar günü saat 11.00’da kent protokolünün katılımıyla açılış konuşmaları olacak. Programa Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, SüperSport Dünya Şampiyonu ve Sakarya Milletvekilimiz Kenan Sofuoğlu’nun da katılmasını bekliyoruz. Kendilerini davet ettik. Malumunuz ülke gündemi yoğun. Bir aksilik çıkmazsa değerli konuklarımız yarışları takip edecek. Gün içerisinde paramotor ve microlight gösterileri olacak ve devamında yarışlar başlayacak. Yine Konya Kaşıks Ekibi dans gösterileri sunacak Yarışlarımız saat 16.00 da sona erecek ve sonuçları açıklayıp dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. Biz, Konya ENDURO ve Motor Sporları Kulübü olarak tüm Konyalı vatandaşlarımızı ve motor tutkunlarını yarışlarımıza bekliyoruz."



 

Kaynak: