Medipol Başakşehir yine sonunu getiremedi

Eklenme Tarihi: 19.05.2019 - 21:54

Galatasaray'a 2-1 mağlup olan turuncu-lacivertli ekip, sezonun bitimine 1 hafta kala şampiyonluk şansını yitirdi.

Medipol Başakşehir yine sonunu getiremedi
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Medipol Başakşehir, şampiyonluk şansını kaybetti. 

Türk Telekom Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısını Riad Bajic'in golüyle 1-0 önde kapatan turuncu-lacivertli takım, ikinci yarıda Galatasaray'ın Sofiane Feghouli ve Henry Onyekuru ile bulduğu gollere engel olamadı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Medipol Başakşehir bu yenilgiyle puanını 69'a yükselten Galatasaray'ın 3 puan gerisinde kaldı. İkili averajda da rakibinin gerisine düşen turuncu-lacivertli ekibin, sezonun bitimine bir hafta kala ikinci sırada ligi tamamlaması kesinleşti.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Başakşehir'de oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle tamamlanmıştı. 

Emre Belözoğlu sakatlandı
Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu karşılaşmanın ilk yarısında sakatlandı ve oyuna devam edemedi.

Sol uyluk arka adalesinden sakatlığı sebebiyle hafta içinde yoğun bir tedavi programı uygulanan deneyimli futbolcu, ilk 11 başladığı mücadelenin 29. dakikasında sakatlandı.

Emre kenara gelirken Abdullah Avcı, Brezilyalı oyuncu Marcio Mossoro'yu sahaya sürdü.

Avcı'nın hamleleri
Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, ikinci yarıda Galatasaray'ın bulduğu gollerden sonra oyuncu değişikliğine gitti.

İlk yarıdaki zorunlu oyuncu değişikliğinden sonra turuncu-lacivertli takımda oyuna giren ikinci isim Togolu golcü Emmanuel Adebayor oldu. Adebayor 70. dakikada oyuna girerken, İrfan Can Kahveci ise kenara geldi.

Deneyimli teknik adam son değişiklik hakkını 81. dakikada kullandı. Medipol Başkaşehir'in tek golünü atan Bajic kenara gelirken, Brezilyalı yıldız Robinho oyuna dahil oldu.

Medipol Başakşehir yine sonunu getiremedi
Medipol Başakşehir, son 3 sezonda olduğu gibi şampiyonluk şansını yine son haftalarda kaybetti.

2016-2017 sezonunda Beşiktaş ile girdiği şampiyonluk yarışında iddiasını 33. haftaya kadar sürdüren Medipol Başakşehir, o sezonu siyah-beyazlı ekibin 4 puan gerisinde ikinci sırada kapattı.

Geçtiğimiz sezon ise son haftaya kadar şampiyonluk şansını devam ettiren İstanbul ekibi yine şampiyonluğa ulaşamamıştı. Geçen yıl Galatasaray 75 puanla şampiyon olurken, Medipol Başakşehir 72 puan ve averajla Fenerbahçe'nin ardından ligi 3. sırada tamamladı. 

Şampiyonlar Ligi ön elemesi
Galatasaray karşısında aldığı yenilgiyle şampiyonluk şansı kalmayan Medipol Başakşehir'in son hafta öncesinde ligi ikinci sırada tamamlaması da kesinleşti.

Süper Lig'de son haftaya Beşiktaş'ın 4 puan önünde giren Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için ön eleme turu oynayacak. 

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”