Son Dakika Haberler

Masa tenisinde şampiyon Türkiye

Eklenme Tarihi: 26.07.2019 - 11:07

Avrupa Üniversiteler Masa Tenisi Şampiyonası’nda şampiyon Türkiye'yi temsil eden Nişantaşı Üniversitesi oldu. Finalde Rusya ile karşılaşan Türkiye, rakibini 3-1 mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı.

Masa tenisinde şampiyon Türkiye

İtalya’nın Camerino şehrinde dokuzuncusu düzenlenen Avrupa Üniversiteler Masa Tenisi Şampiyonası’nda Türkiye'ye kupayı Nişantaşı Üniversitesi getirdi. Avrupa’nın birçok ülkesinden farklı üniversitelerin yer aldığı şampiyonada kıyasıya rekabet yaşandı.

Grup aşamasında Polonya ve İngiltere ile mücadele eden Nişantaşı Üniversitesi, turnuvanın çeyrek finalinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) temsilcisi Girne Amerikan Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Rakibini 3-1 mağlup ederek yarı finale yükselen Türkiye'nin bu turdaki rakibi ise Polonya oldu. Bu karşılaşmada da rakibine şans tanımayan Nişantaşı Üniversitesi, adını finale yazdırarak Rusya'nın rakibi oldu. Final müsabakasında da rakibi Rusya'yı 3-1 ile geçmeyi başaran Nişantaşı Üniversitesi, Avrupa'da üst üste 2'nci şampiyonluğunu elde etti.

MVP İbrahim Gündüz oldu

Nişantaşı Üniversitesi öğrencisi İbrahim Gündüz bireysel kategorisinde tüm rakiplerini yenerek şampiyon oldu. İbrahim Gündüz turnuvayı namağlup tamamlayarak MVP seçildi. Nişantaşı Üniversitesi ve öğrencilerinin elde etmiş olduğu bu başarı uluslararası basında da ses getirdi.

''Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz''

Masa tenisinde öğrencilerinin gösterdiği başarıdan duyduğu mutluluğu dile getiren Nişantaşı Üniversitesi Kurucu Başkanı Levent Uysal, birçok spor dalında da başarılar elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Uysal, “Her zaman şampiyonlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Masa Tenisi Takımımız iki yıldızlı ancak şu anda hedefleri beş yıldız almak. Türkiye’mizi uluslar arası platformda en iyi şekilde temsil edeceğiz ama her şeyden önemlisi centilmenlikte de bir numarayız. Biz özellikle sporun centilmenlikle yapılması taraftarıyız. Gençlerimiz de bunu en iyi şekilde sergilediler. Hem turnuvanın şampiyonu hem de centilmenlik ödülü aldılar. Bu bizi çok onurlandırdı. Gençlerimiz ortak paydaşlarla birlikte yaşamayı öğrenmeliler. Basketbol, voleybol, hem bayan hem de erkek takımlarımız Türkiye’de hep birinci oldular. Şimdi onların da uluslar arası yarışmaları olacak. Bayrağımızı oralarda dalgalandıracaklar. Her şey Türkiye için” diye konuştu.

''Takım desteği bizim için çok önemli''

BESYO Rekreasyon Öğrencisi İbrahim Gündüz ise, turnuva için çok çalıştıklarına dikkat çekti. Emeklerinin karşılığını aldıklarını söyleyen Gündüz, “Günde çift antrenmanlarla bazen de fitnessla bunu destekledik. Böylece başarı da kaçınılmaz oldu. Hem takımlar hem de ferdilerde benim de üst üste ikinci Avrupa Şampiyonluğum. Bunun için de oldukça gururluyum. Bu tür şampiyonluklar için yıllardır çaba harcıyoruz. Bu başarıların gelmesi bizi mutlu ediyor. Gelecekte olimpiyatlara katılmayı ve bunu başaran sporcu olmak istiyorum. Takım olarak birbirimize hep destek veriyoruz. Takım desteğini hissetmesek bu başarı gelmezdi” dedi.

''Güçlü rakipleri, gücümüzle yendik''

Üniversitenin Masa Tenisi Antrenörü Hüseyin Gazi Yılmaz, tüm ekibin gece gündüz çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, “Bu şampiyonluk ülkemize armağan olsun. Rakiplerimiz oldukça güçlüydü ve biz zorlu geçeceğini biliyorduk. Üniversiade Olimpiyatlarından gelen sporcular vardı. Biz de rakiplerimize göre hazırlandık. Rakibiniz kadar güçlüsünüz, biz daha güçlüydük ve şampiyon olduk” ifadelerini kullandı.

Beden eğitiminde çok genç bir üniversite olduklarını hatırlatan Nişantaşı Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Umut Davut Başoğlu ise, “Öğrencilerimizin getirmiş olduğu başarı, diğer arkadaşlarına da örnek olacak çalışmaları bizim için önemli. Okul genelinde birçok branşta sporcumuz var. Onlar da diğer branşlarda ülkemizi temsil edecek duruma geliyorlar. Ülkemizi birçok şampiyonada farklı alanlarda da temsil edeceğiz” diye konuştu.

Üst üste 2’nci şampiyonluğun Türkiye için de büyük bir gurur olduğunu söyleyen Öğrenci Yaşamı ve Spor Daire Başkanı Deniz Kıyak, şöyle konuştu:

Ülkemiz ve üniversitemiz için gurur kaynağı olan başarı elde ettik. Uzun bir serüven oldu. Ama bu konuda attığımız tüm adımları ciddi hedefler koyarak gerçekleştirdik. Bizim amacımız eğitim. Akademik hayatlarında onlar için doğru yerde okumalarıyla ilgili kendileriyle görüşmeler yaptık. Üniversite sınavları sonucunda bizimle hem öğrenci hem de sporcu olarak beraber olmalarını istedik. Seçtiğimiz öğrenciler birebir masa tenisi camiasında diğer öğrencilerden başarılı olacak ve ülkemizi temsil edecek hedefleri olan öğrencilerdi. Sonucunda da emeklerimiz ve hedeflerimizin karşılığını almak çok önemli.’’ ifadesini kullandı.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”