Kulu'da Engelli Olimpiyat Şampiyonları ödüllendirildi

Eklenme Tarihi: 26.05.2022 - 18:33 , Son Güncellenme: 26.05.2022- 19:24

İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda dereceye giren İşitme Engelli Güreş Takımı sporcuları Konya'nın Kulu ilçesinde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Kulu’da Engelli Olimpiyat Şampiyonları ödüllendirildi
Brezilya'da düzenlenen 24. Deaflympics Yaz Olimpiyatları Güreş branşı ve Edirne'de gerçekleşen İşitme Engelliler Türkiye Güreş şampiyonasında Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa derecesi elde eden milli sporculara yönelik Kulu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından ödül ve yemek programı düzenlendi. 

Düzenlenen programa, Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Konya Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Remzi Ay, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (,TİEFS) milli sporcuları, kulüp yöneticileri, siyasi parti başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Programda konuşan Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, Türkiye şampiyonluğu ve Brezilya'da düzenlenen olimpiyat güreş şampiyonasında dereceye girerek gurur yaşatan başarılı sporcuları ve teknik heyeti tebrik etti.

Başarılı bir kamp sürecinin ardından başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin'e teşekkür ederek, milli sporcuları ve teknik heyeti kutladı. 

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay'ın konuşmalarının ardından güreş grekoromen, güreş serbest stil dallarında derece elde elde eden milli sporculara ve kulüp yöneticilerine ödülleri takdim edildi.

Milli sporculara ayrıca yemek ikramında bulunuldu. 

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak: