Son Dakika Haberler

Konyaspor'un konuğu Ankaragücü

Eklenme Tarihi: 17.08.2019 - 19:02

Konyaspor’un konuğu Ankaragücü
Konyaspor, Süper Lig’n ilk haftasında yarın evinde Ankaragücü ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip, 85 gün sonra taraftarının önüne çıkacağı ilk maçı kazanarak sezona 3 puanla başlamayı hedefliyor
 
Ligde 19. sezonuna giren Konyaspor, ilk hafta maçında yarın sahasında Ankaragücü ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip, maçın son çalışmasını bugün yaptı. Anadolu Kartalı, teknik direktör Aykut Kocaman, yönetminde Kayacık Tessleri’nde öğleden sonra yaptığı antrenmanla hazırlıklarını tamamladı. Temsilcimizde tedavisi süren Hurtado dışında eksik bulunmuyor. Tedavisi süren Volkan Fındıklı’nın durumu ise maç günü netleşecek. Henüz hazır olmayan Diagne’nn de sahada yer alması beklenmiyor.
 
KONYASPOR’A HEDEF 3 PUAN
Konyaspor, Ankaragücü maçından mutlak 3 puan hedefliyor. Sezon öncesi oynadığı 6 hazırlık maçını da kazanamayan ve bu maçlarda da sadece 1 gol atabilen yeşil-beyazlı ekip, başkent ekibi karşısında galip gelerek sezona 3 puanla başlamayı hedefliyor. Maça iyi hazırlandıklarını belirten teknik direktör Aykut Kocaman, sezona kuvvetli bir başlangıç yapmak ve taraftarın desteğiyle 3 puana uzanmak istediklerini söyledi. Deneyimli teknik adamın sezonun ilk haftasında sahaya süreceği kadro da merakla bekleniyor.
Rakip Ankaragücü ise sıkıntılı günlerden geçiyor. Geçen sezon son haftalarda ligde kalabilen sarı-lacivertli ekip maddi sıkıntıları atlatmış değil. Teknik direktörlüğe Aykan Atik’ getiren konuk ekip, Konya’ya puan için geliyor.
 
85 GÜNLÜK HASRET SONA ERİYOR
Konyaspor taraftarı yarın oynanacak Ankaragücü maçıyla 85 günlük hasret sona eriyor. İç sahada son olarak 25 Mayıs tarihinde Akhisarspor le karşılaşan yeşil-beyazlı ekip, uzun süre sonra taraftarına yenden kavuşacak. Süper Lig’de uzun süredir evinde maç kazanamayan Aykut Kocaman’ın ekibi, bu hasrete de son vermeyi hedefliyor. Temsilcimiz, Süper Lig’de taraftarının önündeki son galbyetini geçen sezon 27 Ocak’ta oynanan Antalyaspor karşılaşmasında almıştı.
 
LİGİN İLK MAÇINDA DEPLASMA YASAĞI YOK
Mücadelede Ankaragücü taraftarı da yer alacak. Geçen sezon iki takım taraftarları, İl Spor Güvenlik Kurulu kararları gereğince deplasmandaki maçlara gidememşti. Uzun yıllardır devam eden husumet sona erdirilirken, dostluk adına da güzel adımlar atılmıştı. Yarınki maç için sarı-lacvertl taraftarlar, otobüs, YHT ve özel araçlarıyla Konya’ya gelerek takımlarına destek olacak. Karşılaşmada deplasman trbününün büyük bölümünün dolması beklenyor. Konyaspor taraftarları da konuk ekibin taraftarlarını en iyi şekilde karşılama adına hazırlıklarını sürdürüyor.
 
SEZONUN İLK MAÇI  SAAT 19.15’TE BAŞLAYACAK
Konyaspor ile Ankaragücü arasındaki zorlu karşılaşma yarın saat 19.15’te başlayacak. Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanacak ve hakem Bülent Brncoğlu’nun düdük çalacağı mücadele beIN Sports 1’den canlı olarak yayınlanacak. Maçın bilet fiyatları 10 le 80 TL arasında değişiyor. Maç saatnde Konya’da yağmur beklenmezken, hava sıcaklığının da 23 derece olması tahmn edlyor.
 
İKİ TAKIM ARASINDAKİ REKABETTE EŞİTLİK VAR
Konyaspor ile Ankaragücü rekabetinde galibiyetlerde eşitlik var Konyaspor İle Ankaragücü yarınkİ maçla bİrlİkte Süper Lig’de 27. kez karşılaşacak. Geride kalan 26 maçta taraflar 11’er galibiyet alırken, 4 maçta eşitlik bozulmadı. Geçen sezon oynanan karşılaşmalarda Konyaspor, rakibini sahasında 2-0 yenerken, Ankara’daki maç 0-0 berabere bitti. Son maçlarda rakibine üstünlük kuran Anadolu Kartalı, başkent ekibi karşısında ligdeki son yenilgisini 2010-2011 sezonunda aldı.
 
BÜLENT BİRİNCİOĞLU YÖNETİMİNDE 2. MAÇ
Konyaspor-Ankaragücü maçında üst klasmanın genç hakemlerinden Bülent Birincoğlu düdük çalacak. Yeşil-beyazlı ekip, Trabzon bölgesi hakemi Birincioğlu ile ikinci maçına çıkacak. Konyaspor, daha önce Bülent
Birincoğlu’nun yönettiği Süper Lig maçında 27 Eylül
2015 tarihinde sahasında Mersin İdmanyurdu’nu 2-0 mağlup etmişti.

 

Kaynak: