Son Dakika Haberler

Konyaspor, Sivasspor maçı ile 8 maçlık galibiyet hasretini bitirmek istiyor!

Eklenme Tarihi: 12.04.2019 - 14:49

Konyaspor, Sivasspor maçı ile 8 maçlık galibiyet hasretini bitirmek istiyor!
Spor Toto Süper Lig'in 28.haftasında Atiker Konyaspor sahasında Demir Grup Sivasspor'u konuk edecek. Lig'de sekiz maçlık galibiyet hasretine Sivasspor maçıyla son vermek isteyen yeşil-beyazlılar, taraftarının desteğiyle bu mücadeleden galip ayrılıp kötü seriyi bozmanın yollarını arıyor.
 
Bu önemli maç öncesi bilinmesi gereken istatistikler ise şu şekilde:
 
- Medipol Başakşehir yenilgisiyle birlikte ligde üç maçtır mağlup olan temsilcimiz, daha önce en son ligden düştüğü 2010/11 sezonunda böyle uzun bir yenilgi serisi yaşamıştı (dört maç).
 
- Atiker Konyaspor, Süper Lig tarihinde Demir Grup Sivasspor'a sadece bir iç saha maçı kaybetti (6G 2B) ve o karşılaşmada takımın başında Aykut Kocaman vardı (Şubat 2015'te 0-1).
 
- Sivasspor, Süper Lig tarihindeki en farklı üç mağlubiyetinden birini geçtiğimiz sezon Konyaspor karşısında aldı (0-5).
 
- Süper Lig'de Konyaspor ile oynadığı son 14 maçta sadece üç yenilgi alan Sivasspor (6G 5B), daha önceki beş karşılaşmanın dördünü kaybetmişti (1B)
 
- Süper Lig'in son sekiz haftasında galibiyet alamayan tek takım Konyaspor (4B 4M).
 
- Bu sezon Konyaspor formasıyla Süper Lig'de en fazla gol atan oyuncu olan Adis Jahovic'in Süper Lig kariyerinde en fazla filelerini havalandırdığı üç takımdan biri Sivasspor (3; Alanyaspor ve Kasımpaşa ile birlikte)
Bu istatistikle birlikte; son dört maçta gol atamayan Adis Jahovic, Süper Lig kariyerinde bugüne kadar beş maçlık gol hasreti yaşamadı (toplam 55 maç).
 
- Süper Lig tarihinde Konyaspor'un başında 144 maça çıkan Aykut Kocaman, henüz üst üste dört yenilgi almadı.



Kaynak: