Son Dakika Haberler

Konyaspor’dan Okullarda futbolcu avı…

Eklenme Tarihi: 24.10.2019 - 11:49 , Son Güncellenme: 24.10.2019- 12:29

Konyaspor’dan Okullarda futbolcu avı…

Konyaspor Futbol Akademisi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen ‘Okul Kulüp’ Projesinde seçmeler yapıldı.
 
Konya şehir merkezinde yaklaşık 160 ilköğretim okulunda yapılan seçmeler 40 akademi antrenörü tarafından gerçekleştirildi.
 
Seçmeler sonucunda tespit edilen bu sporcular Konyaspor Akademi Tesislerinde antrenmanlara davet edilerek U9-U10-U11 takımları ile antrenmanlara alınacak.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen bu proje ile yetenekli sporcular Konyaspor Akademisine kazandırılırken geniş bir futbolcu havuzu oluşturmak hedefleniyor. Bu havuz aynı zamanda Konyaspor  ile birlikte çalışan pilot amatör takımlar içinde bir veri kaynağı olacak, Amatör kulüpleri buradan oyuncular alarak istifade edebilecekler.
 
Konu hakkında yapılan açıklamada : “ Bu kapsamda birlikte çalıştığımız tüm Amatör Spor Kulüpleri ile seçilen sporcuların iletişim bilgileri dahil tüm gerekli bilgileri çalıştıkları bölgeler düzeyinde okullara göre listeleteler oluşturularak paylaşımı yapılacaktır.
Yürütülen proje hem Konyaspor Futbol Akademimize hem de Konya Amatör Spor Kulüplerine alt yaş guruplarında oyuncu kazandırmak için büyük önem taşıyor. Başlatılan projemizin geliştirilerek her yeni sezon başında devam ettirilmesi amaçlanmaktadır” denildi.

Selahattin Akçakaya


Kaynak: