Son Dakika Haberler

Konyaspor'da parola: Galibiyet!

Eklenme Tarihi: 18.03.2021 - 18:00

Maç kazanmakta zorlanan bir takım görüntüsü çizen Konyaspor, bu şanssızlığına Alanyaspor karşısında son vermek istiyor. Bu sezon iç sahada daha fazla puan toplayan yeşil beyazlılar, Alanyaspor karşısında da bu istatistiğe güveniyor.

Konyaspor’da parola: Galibiyet!
Süper Lig'de 21 Mart Pazar günü Aytemiz Alanyaspor'u konuk edecek Konyaspor, güçlü rakibini mağlup ederek, hem 4 maçlık galibiyet hasretine son vermek, hem de tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyor.

Haftayı 33 puanla 12. sırada tamamlayan Konyaspor'un ateş hattı ile arısında 4 puan bulunuyor. Kasımpaşa maçının moral bozukluğunu üzerinden atan yeşil beyazlılar, günü taktik çalışmayla geride bıraktı.

Hazırlıklarını basına kapalı yapan yeşil beyazlı ekipte sakatlıkları süren Alper Uludağ, Marin Anicic, Barış Yardımcı ile Kasımpaşa maçında sakatlanan Marko Jevtovic çalışmalarda yer almadı. Tedavisi süren Jevtovic’in Alanyaspor maçında oynamayacağı açıklandı. 

Kartal iç sahada 20 puan topladı
Yeşil beyazlı ekip bu sezon evinde oynadığı 13 maçta; 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 20 puan topladı. Konyaspor bu sezon çıktığı 15 deplasman maçında; ise 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 13 puan toplayabildi. İç saha performansı daha iyi olan Konyaspor, İsmail Kartal dönemi sonrası Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde çıktığı 6 karşılaşmada 2 galibiyet 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Yeşil beyazlı ekip Palut ile çıktığı kupa maçında ise Beşiktaş'a mağlup olmuş ve kupaya veda etmişti.

5 Maçta gol atamadı
Konyaspor, geride kalan 28 haftada 34 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 35 gol gördü.
Konyaspor'un 5 maçında ise gol sesi çıkmadı. İç ve dış sahada oynadığı Gençlerbirliği maçları ile birlikte; Denizlispor, Antalyaspor ve Gaziantep maçları da 0-0 sona erdi.

Süper Lig'de 4 maçtır galip gelemeyen yeşil beyazlılar, bu dönemde üç beraberlik, bir de yenilgi aldı.
Haber - Mehmet Koç

Kaynak: