Son Dakika Haberler

Konyaspor, Ankaragücü ile Süper Lig'de oynadığı son sekiz maçın altısında gülen taraf oldu!

Eklenme Tarihi: 20.04.2019 - 16:26

Konyaspor,  Ankaragücü ile Süper Lig’de oynadığı son sekiz maçın altısında gülen taraf oldu!
Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında deplasmanda Ankaragücü'ne konuk olacak. Yarın saat 13.30 da Eryaman Stadında başlayacak mücadeyi Manisa bölgesi hakemlerinden Koray Gençerler yönetecek.
 
Karşılaşma öncesi iki takım hakkında bilinmesi gerekenler:
 
- Atiker Konyaspor, Ankaragücü ile Süper Lig'de oynadığı son sekiz maçın altısını kazandı (2M).
 
- Konyaspor ile oynadığı son üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Ankaragücü (1M), daha önceki dokuz karşılaşmada aynı sayıda galibiyet alabilmişti (1B 6M).
 
- Süper Lig tarihinde Konyaspor'u konuk ettiği 12 maçın yedisini kazanan Ankaragücü (2B 3M), bu galibiyetlerin altısında kalesini gole kapattı.
 
- Ankaragücü, Süper Lig tarihindeki en farklı galibiyetini Konyaspor'u yenerek aldı (6 Aralık 1992'de 8-0).
 
- Bu sezon Süper Lig'de en az kafa golü atan iki takımdan biri Konyaspor (3; Akhisarspor ile eşit).
 
- Bu sezon Ankaragücü formasıyla Süper Lig'de en fazla gol katkısı yapan oyuncu, takıma devre arasında katılan Tyler Boyd (8; 4 gol & 4 asist).
 
- Süper Lig'in ikinci yarısında en fazla hava topu kazanan oyuncu Ankaragücü forması giyen Dever Orgill (62).
 
- Süper Lig kariyerinde karşılaştığı 21 takımın 17'sine gol atan Konyaspor forveti Adis Jahovic'in, filelerini havalandıramadığı dört rakibinden biri Ankaragücü.
 
- Süper Lig'de rakip kaleye çektiği son altı şutun üçü gol olan Konyaspor oyuncusu Ömer Ali Şahiner, aynı sayıda golü daha önceki 23 şutta bulabilmişti.
 
- Konyaspor, Ankara takımlarıyla deplasmanda oynadığı son 11 Süper Lig maçının sadece ikisini kazanırken (3B 6M); bu iki galibiyeti de aynı sezonda aldı (2015/16'da Osmanlıspor & Gençlerbirliği).

 

Kaynak: