Konyaspor 3’te 3 istiyor!

Eklenme Tarihi: 27.08.2021 - 17:43

Yeni sezona 2’de 2 galibiyetle başlayan Konyaspor, Süper Lig’in 3’üncü haftasında bu akşam Adana Demirspor’un konuğu olacak. Yeni Adana Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 21.45’te başlayacak. Mücadeleyi Alper Ulusoy yönetecek.

Konyaspor 3’te 3 istiyor!
Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, ligin 3’üncü haftasında bu akşam Adana Demirspor’un konuğu olacak. Ligde çıktığı ilk 2 maçta Demir Grup Sivasspor’u ve Medipol Başakşehir’i mağlup etmeyi başaran Anadolu Kartalı, Adana Demirspor karşısında da galip gelerek yoluna 3’te 3 galibiyetle devam etmek istiyor.

Düdük Alper Ulusoy’da
Adana Demirspor ile Konyaspor arasında oynanacak karşılaşmayı Alper Ulusoy yönetecek. Ulusoy’un yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Kemal Yılmaz üstlenecek. Davut Dakul Çelik ise müsabakada dördüncü hakem olarak görev yapacak.

Kendi rekorunu kırarak harika başlangıcı sürdürmek istiyor
Konyaspor, Adana Demirspor maçını da kazanması halinde, lig tarihinde yeni bir başarıya daha imza atacak. 1989-1990 sezonunda Zeytinburnuspor ve Sakaryaspor’u mağlup ederek sezona 2’de 2 galibiyetle başlayan yeşil-beyazlılar, 100. yılını geçireceği 2021-2022 sezonuna da Sivasspor ve Başakşehir galibiyetleriyle başlayarak bu başarısını egale etti. Konyaspor, Adana Demirspor maçında da galip ayrılması halinde 3’te 3 yaprak lig tarihine yeni bir başarı daha ekleyecek.
 
Alper Ulusoy ile 13. maç
Konyaspor, hakem Alper Ulusoy yönetiminde 13’üncü maçına çıkacak. Yeşil-beyazlılar, geride kalan 12 maçlık süreçte 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Anadolu Kartalı, Ulusoy tarafından 32 kez sarı, 1 kez de kırmızı kartla cezalandırıldı. 

Son 2 maçını kaybetti
Konyaspor, Alper Ulusoy yönetiminde çıktığı son 2 maçı kaybetti. Yeşil-beyazlılar geçtiğimiz sezon Ulusoy’un düdük çaldığı Hatayspor ve Gençlerbirliği maçlarından puansız ayrıldı. 
 
Adana Demir’in Ulusoy karnesi dengeli
Adana Demirspor, Alper Ulusoy nezaretinde çıktığı 7 maçta dengeli bir istatistik elde etti. Adana temsilcisi Ulusoy’un düdük çaldığı maçlarda 3 galibiyet, 3 mağlubiyet elde ederken, 1 maçta da beraberlikle ayrıldı. Lacivert-mavililer, Ulusoy’un elinden 20 kez sarı kartla cezalandırılırken, hiç kırmızı kart görmedi. 

Adana Demirspor ile 7. randevu
Konyaspor ile Adana Demirspor, bu akşam oynanacak maçla birlikte birbirleriyle Süper Lig nezdinde 7’inci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında daha önce oynanan 6 maçın 3’ünü Konyaspor kazanırken, 2 maçı ise Adana Demirspor kazandı. 1 maçta ise eşitlik bozulmadı. Bu süreçte Konyaspor, Adana Demirspor ağlarına 16 gol gönderirken, kalesinde ise sadece 5 gol gördü.

En farklı skor 8-0
Konyaspor ile Adana Demirspor arasında oynanan Süper Lig maçlarında en farklı skor 1991-1992 sezonunda yaşandı. Adana temsilcisini Konya’da konuk eden yeşil-beyazlılar, rakibini 8-0 mağlup etmeyi başardı. Bu skor, aynı zamanda Süper Lig tarihinde en farklı skorlar arasına da girdi. 

Adana’da 3. maç
Konyaspor, Adana’da Adana Demirspor ile 3’üncü kez karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar, daha önce Adana 5 Ocak Stadyumu’nda çıktığı 2 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı. Konyaspor bu maçlarda gol sevinci yaşayamazken, kalesinde ise 2 gol gördü. Konyaspor’un Adana’da kalesini gole kapatamaması ise dikkatlerden kaçmadı. Yeşil-beyazlılar, Adana’nın yeni stadyumu olan Yeni Adana Stadyumu’nda da ilk maçına çıkacak.

1 maç tarafsız sahada oynandı
Öte yandan 1989-1990 sezonunda Adana Demirspor’un ev sahipliğinde oynanması gereken fakat saha kapatma cezası nedeniyle Niğde’de tarafsız sahada oynanan maçı Konyaspor 5-1’lik skorla kazanmıştı. 

İlhan Palut, 171. maçında
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Adana Demirspor maçıyla birlikte 171’inci maçına çıkacak. Teknik direktörlük kariyerinde 6 sezonda 3 takım çalıştıran genç teknik adam; bu süreçte 83 galibiyet, 49 beraberlik ve 38 mağlubiyet elde ederek 1,75’lik puan ortalaması yakaladı. 

Samet Aybaba, 729. maçında
Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Konyaspor maçıyla birlikte kariyerindeki 729’uncu maçına çıkacak. Tecrübeli çalıştırıcı, daha önce çıktığı 728 maçta 266 galibiyet, 185 beraberlik ve 277 mağlubiyet elde ederek, 1,35’lik bir puan ortalaması yakaladı. 27 sezondur teknik adamlık yapan Aybaba, toplamda 16 takım çalıştırdı.
(Haber: Mustafa Durmuş-Hasan Yıldırım)

Kaynak: