Konyalı olimpiyat şampiyonu spora geri döndü

Eklenme Tarihi: 27.01.2021 - 17:35 , Son Güncellenme: 27.01.2021- 17:52

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Olimpiyat Şampiyonu Dilara Narin'i ikna etti.

Konyalı olimpiyat şampiyonu spora geri döndü
Korona virüs salgını ve ailevi nedenlerle sporu bırakan Milli sporcu ile görüşmek üzere Konya'ya gelen Başkan Taşpınar, Dilara ve antrenörü Kenan Erdağ ile görüşerek yeniden halter sporuna dönmesini sağladı. 

''Dilara Madalya Deposu'' 
Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, böyle sporcuları bulmak kolay değil, bulunca da bırakmamak gerekiyor dedi. 

Bu yıl Eylül ayında Konya'nın ev sahipliğinde yapılacak 5. İslam Oyunları toplantısı için Konya'ya gelen Başkan Taşpınar, Kovid salgını ve ailevi nedenlerle sporu bırakan Konyalı olimpiyat şampiyonu Dilara Narin ile görüşerek, yeniden spora dönmesini sağladı.

Başkan Taşpınar, açıklamasında, "Zor bir süreçten geçiyoruz. Malum Ağustos ayında olimpiyatlar var. Salgın nedeniyle organizasyonlarımızı yapamıyoruz ama zor da olsa milli takım kamplarında çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Konya'da 10-19 Eylül arasında yapılacak 5. İslam Oyunları ilgili geniş kapsamlı bir toplantıya katıldıklarını belirten Taşpınar, Konyalı halterci Dilara Narin'in sporu bırakma ve yeniden ikna edilme süreci hakkında da şunları söyledi:
''Kamplar sürekli olduğu için sporcularda bıkkınlık olabiliyor, ailede problemler olabiliyor. Dilara ile ilgili de böyle bir problem yaşamıştık. Dilara’nın şampiyonlukları var. En son en büyük şampiyonluğunu Arjantin’de gençler olimpiyatında elde etti, orada altın madalya aldı. Bu onun Avrupa ve dünya şampiyonalarında da şansının çok yüksek olması demek. İkna ettik diye umut ediyoruz. Çünkü tam bir madalya deposu. Kendisini tekrar aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah güzel günleri ve madalya gururunu tekrar yaşamak istiyoruz.''

Göreve geldiklerinde halterde Türkiye'nin toplam madalya sayısı 62 iken, 2019 yılı itibariyle madalya sayısını 225'e yükselttiklerini belirten Taşpınar, devletin desteklerinden de bahsederken, olimpiyatlarda birinci olan sporcuya 1500, ikinciye 1000, üçüncüye 750 liralık cumhuriyet altını hediye ettiğini söyledi.

Basının halter sporuna ilgisinin sporculara destek açısından devletin destekleri kadar önemli olduğuna dikkat çeken Taşpınar, Kontv ve Yeni Konya Spor Servisine de teşekkür etti. 

Dilara Narin ise; ''Salgın sürecinde kendimizi toparlamak ve spora adapte olmak biraz zor oluyor. Bende de biraz bıkkınlık oldu ve bir süre ara verdim. Başkanım geldi. Bugün toplantı yaptık. İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun. Allah, Dünya ve olimpiyat şampiyonalarından madalya ile dönmeyi nasip etsin'' ifadelerini kullandı.

Antrenör Kenan Erdağ, "Bu dönemde mücadele etmek zor. Dilara da bu zor dönemi geçirenlerden birisi. Covit-19'a yakalandığı için sporu bırakmak zorunda kaldı. Ailesiyle de tekrar görüşerek inşallah Dilara'yı tekrar spora kazandırmayı ümit ediyoruz. Dilara'nın milli takımla yeniden madalyalar kazanmaya devam etmesini istiyoruz" dedi.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar'ın Konyalı Milli sporcu Dilara Narin ile yaptığı toplantıya Başkan Vekili Mevlüt Ataseven As Başkan İlker Özkan Denettim Kurulu üyesi Avni Uluer ile antrenör Kenan Erdağ katıldı.

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 12
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”