Son Dakika Haberler

Kadın güreşçiler, Edirne'de kamp yapıyor

Eklenme Tarihi: 25.09.2020 - 16:37

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın: "Tüm sporcularımızı hem moral hem de fiziksel olarak hazırlamaya çalışıyoruz. Artık teknik çalışmalar da yapmaya başladık. Çünkü rakiplerimiz de teknik idmanlar yapıyor. Onların gerisinde kalmamamız lazım" "Dünya Şampiyonası için tarih verildi ancak o tarihlerde pandeminin durumu da önemli"

ANKARA (AA) - Kadın Güreş Milli Takımı, aralık ayında Sırbistan'da yapılması planlanan Dünya Şampiyonası'nın hazırlıklarını Edirne'de sürdürüyor.


Federasyonun açıklamasına göre Edirne'de kamp yapan ay-yıldızlı ekibi, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ziyaret etti.


Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selim Ak'la kampa gelen Aydın, ilk olarak teknik heyetle toplantı yaparak takımın son durumu hakkında bilgi aldı. Ardından güreşçilerle bir araya gelen federasyon başkanı Aydın, sporcularla sohbet etti.


Salgından dolayı sıkıntılı günler yaşadıklarını belirten Aydın, "Pandemi süreci tüm branşları olduğu gibi güreşi de yakından etkiledi. UWW, Dünya Şampiyonası için 12-20 Aralık tarihlerini belirledi. Tüm sporcularımızı hem moral hem de fiziksel olarak hazırlamaya çalışıyoruz. Artık teknik çalışmalar da yapmaya başladık. Çünkü tüm dünyada rakiplerimiz de teknik idmanlar yapıyor. Onların gerisinde kalmamamız lazım." ifadelerini kullandı.


Kampları tek tek ziyaret ederek takımlar hakkında bilgiler aldığını dile getiren Aydın, "Kadın güreşçilerimizin moral ve motivasyon olarak son derece iyi durumda olduklarını görmek beni mutlu etti. Tabii ki pandemi sürecinde ne olur ne biter bilinmez. Dünya Şampiyonası için tarih verildi ancak o tarihlerde pandeminin durumu da önemli. Tek duamız bir an evvel her şeyin normale dönmesi." değerlendirmesinde bulundu.


Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktör Efrahim Kahraman ise çalışmaların son derece iyi gittiğini aktararak, şunları kaydetti:


"Pandemi sürecinde sporcuları hazırlamak gerçekten çok zor. Daha çok kuvvet çalışmaları yapmıştık. Ama tüm dünyadaki rakiplerimiz gibi bizler de taktik idmanlarına geçiş yaptık. Her ne kadar Dünya Şampiyonası için tarih belirlenmiş olsa da bir belirsizlik var. Çünkü virüs tehdidi ortadan kalkmadı. Bu süreçte sporcuları psikolojik olarak hazırlamak bizleri zorluyor. Ama her şeye rağmen verimli bir kamp geçiriyoruz."


Daha önce Bolu, Edirne, Niğde ve Antalya'da kamp yaptıklarını anlatan Kahraman, "Aralık ayındaki Dünya Şampiyonası'na kadar tam olarak hazır olacağımıza inanıyorum." şeklinde görüş belirtti.



Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”