İtalyan gazetesinin "Black Friday" manşeti ırkçılık tartışmalarını yeniden alevlendirdi

Eklenme Tarihi: 05.12.2019 - 16:46

Corriere dello Sport'un Inter'in siyahi futbolcusu Romelu Lukaku ile Roma'nın siyahi oyuncusu Chris Smalling'i kullanarak "Black Friday (Kara Cuma)" manşeti atması polemiğe yol açtı



ROMA (AA) - İtalya'da yüksek tirajlı spor gazetesi Corriere dello Sport'un yarın birbirlerine rakip olacak iki siyahi futbolcunun fotoğrafını kullanıp, "Black Friday (Kara Cuma)" manşetini atması tartışma konusu oldu.


İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 15. haftasında yarın akşam Inter ile Roma arasında oynanacak olan önemli maç öncesi, Corriere dello Sport'un manşeti ülkede bir süredir önü alınamayan ırkçılık tartışmalarını yeniden alevlendirdi.


Inter'in Belçikalı siyahi forveti Romelu Lukaku ile Roma'nın İngiliz siyahi stoperi Chris Smalling'in fotoğraflarını kullanarak, "Black Friday (Kara Cuma)" manşetini atan Corriere dello Sport'a başta iki kulüp olmak üzere pek çok taraftar sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.


Inter kulübü Twitter hesabından "Her türlü ayrımcılığa her zaman karşıyız ve hep karşı olacağız." ifadeleriyle söz konusu manşete tepki verdi.


Roma kulübü ise Twitter hesabından yaptığı ironik paylaşımda, "Hiç kimse: Kesinlikle kimse: Tek bir ruh değil: (bakınız) Corriere dello Sport yazarı" ifadeleriyle ırkçılığa karşı kimsenin yek vücut olmadığına ve böyle bir başlığı bu gazetenin yazabildiğine dikkati çekti.


Fiorentina kulübü de söz konusu manşete Twitter hesabından, "Ne diyeceğimizi bilemiyoruz" ifadeleriyle tepki gösterdi.




- Gazete direktöründen açıklama




Corriere dello Sport Direktörü Ivan Zazzaroni ise gazetenin internet sitesinde yankı bulan manşetlerine ilişkin zorunlu bir açıklama yaptı.


Zazzaroni, bugünkü manşetlerine ilişkin "Farklılığa övgü" başlığını attığı açıklamasında, bazı sosyal medya kullanıcılarının klavyelerini kullanarak kendilerine çamur attığını savundu.


"Black Friday" başlıklarının anlamak isteyenler için farklılığın övgüsü, farklılığın gururu ve zenginliği olduğunu kaydeden Zazzaroni, "Roberto Perrone'nin harika şekilde kaleme aldığı üzere bu masum bir başlık, içinde zehir bulunan zehirli kişiler tarafından zehirli hale getirilir." ifadesini kullandı.


Inter ile Roma arasında yarın oynanacak maçı, geçen yıla kadar Manchester United'dan takım arkadaşı olan bugün biri Inter'de diğeri Roma'da top koşturan ve yarınki mücadelede saha içinde sık sık karşı karşıya gelmesi beklenen iki siyahi oyuncu (Lukaku ve Smalling) üzerinden "Black Friday" başlığıyla ele almıştı.


Haberin girişinde, özellikle ABD'de alışverişte cuma günleri büyük indirimi çağrıştıran "Black Friday" sözüne atıf yapılarak , "(Irkçı tezahürat) 'Buu' diyenlere karşı, bebekler gibi 'ooh' demeliyiz. Yarın büyük bir Kara Cuma. Sezon sonu indirimi olduğu için değil aksine şampiyonluk yolunda sezon boyu unutulmayacak bir maç yaşamak için önemli bir gün." ifadeleri kullanılmıştı.



Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”