Son Dakika Haberler

İspanya Kral Kupası

Eklenme Tarihi: 03.12.2015 - 03:25

Cadiz maçında kart cezalısı Cheryshev'i oynatarak kural hatası yapan Real Madrid, büyük olasılıkla Kral Kupası'na veda edecek Barcelona, 3. lig takımlarından Villanovense'yi 6-1 yenerek ilk 16'ya kaldı

MADRİD (AA) - İspanya futbol Kral Kupası'nda oynanan 4. tur ilk maçlarına kural hatası yapan Real Madrid damgasını vurdu.

İspanya 3. Lig takımı Cadiz ile deplasmanda karşılaşan Real Madrid'de ilk 11'de forma giyen Denis Cheryshev, geçtiğimiz sezon Villarreal'de oynarken gördüğü 3 sarı karttan dolayı Kral Kupası'nda geçerli olmak üzere 1 maç ceza almıştı. Hata yaparak bu ayrıntıyı unutan Real Madrid'in kurallar gereği Cadiz kulübünün itiraz etmesi halinde otomatik olarak elenmiş kabul edileceği ve Kral Kupası'na bu sezonki ilk maçında veda edeceği öne sürüldü.

İspanyol basınına konuşan Cadiz Kulübü Başkanı Manolo Vizcaino, "Cadiz için en iyisini yapacağız. Durumu değerlendireceğiz" derken, Cadiz'in kurallar gereği 14 saat içinde itiraz hakkı bulunduğu belirtildi. 

Real Madrid'in 3-1 kazandığı maçta 3. dakikada ilk golü atan Cheryshev, konunun anlaşılmasının ardından ikinci yarı sahaya çıkmazken yerine Kovacic oyuna dahil oldu. İspanya Kral Kupası'nda benzer bir olay bu sezon Osasuna'nın başından geçmişti. 2. turda Mirandes'i 2-1 yenen Osasuna, kart cezalısı Aitor'u oynatınca, yapılan itiraz sonucu 3-0 yenik sayılarak kupadan elenmişti.

Bu arada Real Madrid'in yaşadığı olay İspanya'da hemen spor gündeminin ilk konusu olarak öne çıktı.

İspanyol basını Real Madrid teknik direktörü Rafa Benitez'in Valencia'yı çalıştırırken, 1 dakikalığına da olsa sahada AB dışından 4 yabancı futbolcu oynatıp kural hatası yapmasından dolayı yine bir Kral Kupası'nda takımının diskalifiye olmasına neden olduğunu hatırlattı. Ayrıca Barcelonalı futbolcu Gerard Pique'nin twitter hesabından gülümseyen yüz sembolleri koyması da dikkat çekti. Real Madrid'de Cristiano Ronaldo, Benzema, Kroos, Modric gibi yıldız futbolcular dinlendirilerek, Cadiz maçının kadrosuna alınmamıştı.

Öte yandan Kral Kupası'nda sahasında oynadığı maçta 3. lig takımlarından Villanovense'yi 6-1 yenen Barcelona turu geçti. Dünya Kulüpler Şampiyonası'na katılacak olmasından dolayı Kral Kupası'nın 4. turundaki maçlarını diğer takımlara göre daha erken oynayan Barcelona, 28 Ekim'de deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Villanovense'yi Nou Camp'ta 6-1 yendi. Barcelona'nın gollerini Dani Alves, Sandro (3) ve Munir (2) kaydetti.

Villanovense'nin tek golünü ise 29. dakikada Juanfran attı. Yıldız futbolcularını dinlendiren teknik direktör Luis Enrique, yedeklerde bıraktığı kaleci Bravo ile Iniesta, Luis Suarez ve Neymar'ı oynatmezken, Lionel Messi'yi kadroya dahi almadı.

Bu arada Kral Kupası'nın 4. turunda diğer takımlar bu hafta ilk maçlarını oynarken, maçlarda şu sonuçlar alındı: Reus-Atletico Madrid: 1-2, Leganes-Granada: 2-1, Betis-Sporting: 2-0, Rayo-Getafe: 2-0, Barakaldo-Valencia: 1-3, Almeria-Celta: 1-3, UD Logrones-Sevilla: 0-3, Llagostera-Deportivo: 1-2.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”