Son Dakika Haberler

İlhan Palut: Son saniye golü bizi çok üzdü

Eklenme Tarihi: 15.03.2021 - 22:14 , Son Güncellenme: 15.03.2021- 22:54

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut , son saniyede gol yiyip maçı berabere tamamladıkları için çok üzüldüklerini söyledi.

İlhan Palut: Son saniye golü bizi çok üzdü
​Süper Lig’in 30. haftasında Konyaspor, deplasmanda karşı karşıya geldiği Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. 

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, karşılaşmanın son saniyelerinde yenilen gole kendisinin ve futbolcularının çok üzüldüğünü belirterek, şöyle konuştu: 

"Hem Kasımpaşa'nın ligdeki durumu hem de son haftalarda gelişen sonuçlarla bizim puan durumumuzu düşündüğümüzde, iki takım için de çok kritik maça çıktık. Maçın ilk on dakikası iyi bir başlangıç yaptık ama onuncu dakikadan sonra ilk yarı boyunca oyunu rakibe teslim ettik. İstediğimiz topa hakim olma süresini ve dengesini bir türlü elde edemedik. Bu durum Kasımpaşa'nın oyun içerisinde daha etkin kıldı. İkinci yarının ilk on dakikası itibariyle de bu durum devam etti.

Biz, elli beşinci dakikadan sonra oyunu dengeledik. Kasımpaşa'ya bu anlamda karşılık verdik. Hem Kasımpaşa'nın oyun içi etkinliği, üçüncü bölge zenginliği azalırken, bizim bu noktadaki girişimlerimiz artmaya başladı. Çok kritik bir dakikada çok değerli bir gol bulduk. Futbol, son dakikaya hatta son saniyeye kadar her türlü aksiyonun gelişebildiği bir oyun. Maalesef, aut atışımızdan sonra altı-yedi saniye içerisinde topu kalemizde gördük, beraberliğe razı olduk. Maçın geneline baktığımız zaman, beraberlik sahadan çıkabilecek bir sonuçtu ama üç puana bu kadar yaklaşmışken bir puana razı olmak hem ben hem de futbolcularımı çok üzdü.

Yalnız bu kadar hızlı bir ligin oynandığı bu sezonda buna asla takılı kalamayız. Çarşamba günü itibariyle Pazar günü oynayacağımız karşılaşmanın hazırlıklarına başlayıp, daha iyi bir Konyaspor izlettirmenin çalışmalarını yapacağız."

Maçın ardından Konyaspor Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Parlatan, maçın son dakikasında 1 gol yiyip karşılaşmayı berabere tamamladıkları için üzüntülü olduklarının altını çizerek, “90+7’de bir gol yiyip, 1 puanla ayrılmak bizim adımıza çok üzücü. Maçın genelinde maç içerisinde istediğimiz oyunu sergileyemedik. İlk devre ilk 10 dakika iyi başladık. Genel olarak geri çekilmek durumunda kaldık. Kasımpaşa özellikle kanatları iyi kullanıp pozisyon bulmaya çalıştı. Biz de kazandığımız toplara sahip olamadık. Genel olarak istediğimiz oyunu yansıtamadık. İkinci yarı değişikliklerden sonra oyuna giren oyuncular müthiş katkı sağladı. Bu 3 oyuncu girdikten sonra oyuna ortak olduk. Belli bir üstünlüğü ele aldık. Üçüncü bölgede atak yaptık. Neticede golü bulduk. İyi savunduk ama son top ile maalesef yemememiz gereken kötü bir gol yedik. Bu kadar getirmişken bir şekilde taca atıp rakibi kendi alanında tutup o topu yemememiz lazımdı. 90+7’de üzücü bir gol oldu bizim adımıza. Buradan 1 puana razı olma durumundayız. Oyunun hakkı budur ama futbolda puana ihtiyacınız var. Pazar günü Alanyaspor maçımız var. Bugün üzülebiliriz ama yarından sonra bu maça hazırlanmamız gerekiyor. Bugün 1 puan için üzüntülüyüz” şeklinde konuştu.

Kaynak: