Helal olsun gençler

Eklenme Tarihi: 12.12.2019 - 13:42 , Son Güncellenme: 12.12.2019- 14:05

Yıldızlar ve U15 Avrupa Halter Şampiyonası'nın 5. günün sonunda milli sporcular 3 altın, 3 gümüş, 4 bronz madalya kazandı.

Helal olsun gençler
İsrail’in Eilat şehrinde 6 Aralık tarihinde başlayan Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nın 5. Gününde Milli sporcular yine kürsülere ambargo koydu.

KURNAZ, REKOR KIRARAKAVRUPA ŞAMPİYONU OLDU
Yarışmanın beşinci gününde Bayanlar U15 kategorisi 76 kiloda ülkemizi temsil eden Büşra Can koparmada bronz, silkmede 4., toplamda ise 4. oldu. U17 58 kiloda yarışan Cansel Özkan ise koparmada bronz , silkmede gümüş , toplamda ise Avrupa üçüncüsü oldu. Aynı kiloda yarışan Aysel Özkan ise koparmada altın, silkmede bronz, toplamda ise Avrupa ikincisi oldu.
Erkekler U15 kategorisi 81 kiloda ülkemizi temsil eden Hakan Şükrü Kurnaz koparmada altın, silkmede gümüş, toplamda altın madalya kazandı ve Avrupa rekoru kırarak şampiyon oldu ve İstiklal Marşımızı coşkuyla okuttu.

ÖZKAN: 5. GÜN SONUNDA 51 MADALYAYA ULAŞTIK
Türkiye Halter Federasyonu As Başkanı İlker Özkan, Yıldızlar ve U15 Avrupa Halter Şampiyonasında madalya kazanan sporcuları ve onları bugünlere hazırlayan antrenörleri tebrik etti. Altyapıda planlı ve bir o kadar da istikrarlı çalışmanın meyvelerini almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Özkan, “Gittiğimiz her şampiyonada rekorlar kırıp, madalya sayımızı artıyoruz. İsrail’deki şampiyonada şu ana kadar 13 altın, 18 gümüş, 20 bronz olmak üzere 51 madalyaya ulaştık. İstiklal Marşımız dinletmenin ve bayrağımızı göklere çektirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Genç sporcularımız gelecek adına büyük umutlar taşıyor” dedi.

Kaynak: