Son Dakika Haberler

GRAFİKLİ - Erkek tenisinin en iyileri Londra'da korta çıkacak

Eklenme Tarihi: 09.11.2019 - 09:01

Yarın başlayacak ATP Finalleri'nde Nadal, Djokovic ve Federer'in de aralarında bulunduğu sezonun en iyi 8 tenisçisi mücadele edecek Medvedev, Tsitsipas ve Berrettini'nin ilk defa katılacağı organizasyonun açılış maçında, 5 kez şampiyon Djokovic ile Berrettini karşılaşacak



ANKARA (AA) - Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) tarafından düzenlenen ATP Finalleri yarın başlayacak.


İlk kez 1970'te düzenlenen, 2000 yılından bu yana da erkekler dünya sıralamasının ilk 8 basamağındaki tenisçileri karşı karşıya getiren ATP Finalleri'nin 50'ncisi, 10-17 Kasım tarihlerinde İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak.


O2 Arena'da oynanacak sert kort turnuvasına katılan isimler, efsane tenisçiler Andre Agassi ve Bjorn Borg'un adlarının verildiği dörderli iki gruba ayrılacak.


Andre Agassi Grubu'nda 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal, 4 numaralı seribaşı Daniil Medvedev, 6 numaralı seribaşı Stefanos Tsitsipas ve 7 numaralı seribaşı Alexander Zverev mücadele edecek.


Bjorn Borg Grubu'nda ise 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic, 3 numaralı seribaşı Roger Federer, 5 numaralı seribaşı Dominic Thiem ve 8 numaralı seribaşı Matteo Berrettini yer alacak.


Genç tenisçiler Medvedev, Tsitsipas ve Berrettini, kariyerlerinde ilk defa sezon sonu turnuvasında boy gösterecek.




- İlk gün hem Djokovic hem de Federer sahnede




Sezon sonu turnuvasının açılış karşılaşmasında, turnuvayı 5 kez kazanan Djokovic ile Berrettini korta çıkacak. İlk gün ayrıca 6 şampiyonluğu bulunan Federer, Thiem ile karşılaşacak.


2010 ve 2013 finalisti Nadal ise organizasyonun ikinci gününde, son şampiyon Zverev ile karşı karşıya gelecek.


Gruplarda ilk 2 sırayı alanlar, çapraz eşleşmeyle yarı finalde karşılaşacak. Organizasyon, 17 Kasım Pazar günü yapılacak final maçıyla sona erecek.




- Rekor Federer'de




38 yaşındaki İsviçreli raket Federer, elde ettiği 6 şampiyonlukla turnuvanın en başarılı ismi olarak dikkati çekiyor.


ATP Finalleri'ni en fazla kazanan tenisçiler şöyle:


1. Roger Federer (İsviçre): 6


2. Ivan Lendl (Çekya): 5


Pete Sampras (ABD): 5


Novak Djokovic (Sırbistan): 5


5. Ilie Nastase (Romanya): 4



Kaynak: