Son Dakika Haberler

Gençler, "Gençlik Bilişim Festivali"nde buluşuyor

Eklenme Tarihi: 14.05.2022 - 15:57

Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından gelecek gençlerin katılımıyla 16-18 Mayıs tarihlerinde "Gençlik Bilişim Festivali" düzenleyecek Bakan Kasapoğlu: "Ülkemizin önemli bilişim projelerinin yaygınlaştırılması ve bu vizyonun toplumsal bir harekete dönüşmesi için bu tür festivallere büyük önem veriyoruz"

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında gençlerin bilişim dünyasına ilişkin geleceklerine yön verecek önemli bir festivale ev sahipliği yapacak.


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin dört bir yanından gelecek gençlerin katılımıyla 16-18 Mayıs tarihlerinde "Gençlik Bilişim Festivali" düzenlenecek.


Festivalde, ülkenin önde gelen bilişim projelerinin tanıtılması, bilişim yarışmaları ve etkinlikleri ile gençlere geleceğe yönelik bilişim vizyonunun kazandırılması hedefleniyor.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Türkiye Bilişim Derneği'nin destekleriyle düzenlenecek festivalde kamu kurumları, özel sektör ve genç girişimciler ses getiren bilişim projelerini tanıtma fırsatını yakalayacak.


Etkinlikler kapsamında bakanlık merkez binası konferans salonunda Türkiye'nin önde gelen ve ses getiren bilişim projelerine sahip kamu kuruluşları ile özel sektör temsilcileri projelerini gençlere anlatacak.


Gençler festivalle birlikte Örnek Stadı'nda kurulacak bilişim stantlarında kurumların çalışmalarını daha yakından tanıyacak. Altındağ Spor Salonu'ndaki etkinliklerde ise CyberGüvenlik ve hackathon yarışması düzenlenecek.




- Bakan Kasapoğlu: "Festival, gençlerimizin bilişim dünyasına ışık tutacak"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik Haftası kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında binlerce gencin katılımıyla düzenlenecek birbirinden farklı etkinliklere imza atacaklarını belirtti.


Bakanlık yerleşkesinde önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını vurgulayan Kasapoğlu, Gençlik Bilişim Festivali'nde gençlerin bilişim dünyalarına ışık tutacaklarını ifade etti.


Festivalin, gençlerin bilişim vizyonunun oluşturulmasına önemli katkılar sunacağına dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:


"Ülkemizin önemli bilişim projelerinin yaygınlaştırılması ve bu vizyonun toplumsal bir harekete dönüşmesi için bu tür festivallere büyük önem veriyoruz. Gençlik Bilişim Festivali, gençlerimizin bilişim penceresinden bakıldığında ülkesini teknolojiyi üreten, geliştiren, kullanma ve yayma gücüne sahip bir konumda görmesine vesile olacak. Böylesine değerli organizasyonlar, gençlerimizin bilişim girişimciliğine önemli katkılar sunacak. Ülkemizin kamu ve özel sektör bilişim alanındaki yatırım ve vizyonunu gençlerimizle buluşturacak Gençlik ve Bilişim Festivali'nin, geleneksel hale dönüşen ve Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında coşkuyla kutlanan bir etkinlik olmasını hedefliyoruz."



Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”