Son Dakika Haberler

Genç motokrosçu dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil eden ilk kadın olacak

Eklenme Tarihi: 07.03.2021 - 13:55

9 yıldır motosiklet sporlarıyla uğraşan 16 yaşındaki sporcu, 8-12 Eylül'de Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası'nın Afyonkarahisar etabında mücadele edecek.

Genç motokrosçu dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden ilk kadın olacak
Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası'na Türkiye'den katılacak ilk kadın olan 16 yaşındaki Irmak Yıldırım, ailesinin de desteğiyle hazırlıklarını Balıkesir'in Susurluk ilçesinde sürdürüyor.

Geçen yıl eylül ayında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen Dünya Motokros Şampiyonasının (MXGP), Afyonkarahisar'daki Türkiye etabı, 8-12 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Afyon Motor Sporları Merkezi'nde 5 gün sürecek etkinliklerde Dünya Motokros Şampiyonası, Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası, Avrupa Motokros Şampiyonası, MX1 ve MX2 yarışları düzenlenecek.

İzmir'de yaşayan Yıldırım, antrenmanlarını yapabilmek için ailesiyle başta Balıkesir'in Susurluk ve Gönen ilçeleri olmak üzere parkurların bulunduğu kentlere seyahat ediyor.

Mayıs ayında Hollanda'da başlayacak MXGP'nin Afyonkarahisar'da yapılacak 11. ayağında yarışacak Yıldırım, hedefini ilk 3 olarak belirledi.

Irmak Yıldırım, yaptığı açıklamada, babasının Türkiye Motor Federasyonundaki görevi sırasında gittiği ekinliklerden dolayı yarışçı olmak istediğini söyledi.

9 yıldır motosiklet kullandığını, süpermoto ve motokros yarışlarına katıldığını belirten Yıldırım, "Babam da teşvik etti ve bu sayede başladığım bu dalda 2 yıldır uluslararası yarışlara katılmaya başladım." dedi.

Yıldırım, Afyonkarahisar'daki dünya şampiyonası yarışlarını yıllardır heyecanla izleyici olarak takip ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu kategoride Türkiye'den katılan ilk kadın olmanın gururu apayrı, çok büyük bir heyecan oluştu bende. Çünkü kadınlar bile epey hızlılar, o yüzden onlarla yarışacak olmak omuzlarıma ağır bir yük bindirdi. Bu yüzden her akşam spor yapıyorum, motor antrenmanlarıma gidip geliyorum, hazırlanıyorum. Bu sporu yapabildiğim zamana kadar yapmak istiyorum. Kendime belirlediğim Türkiye birinciliği ya da kadınlar kategorisinde birincilik gibi bir hedefim yok. Şu an bulunduğum kategoride ileride ilk 3'e girmeyi, madalya ve kupa almayı çok istiyorum, hedef olarak bunu söyleyebilirim. Şu an Türkiye'de çok az kadın yarışçı var. Tüm kadınların bu yarış adrenalinini tatmasını istiyorum. O yüzden bazen arkadaşlarımı da teşvik etmeye çalışıyorum."

Ferya Yıldırım, hem kulübünün başkanı hem annesi olarak kızını destekliyor
Lisede öğrenimini sürdüren Yıldırım, üniversitede tıp eğitimi almak istediğini bildirdi.

Ege Motosiklet Kulübü Başkanı olan annesi Ferya Yıldırım'ın kendisine çok destek olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Evde oturup tablet ya da telefonla vakit geçirmektense, hafta sonlarımı ailemle değerlendiriyorum. Bu sayede hem eğleniyoruz hem de birbirimizle daha çok şey paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Anne Ferya Yıldırım ise ailece birlikte daha çok şey paylaştıklarını belirtti.

Kızının başarılarıyla gurur duyduğunu anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Dünya şampiyonasına katılacak olması tabii ki çok büyük bir gurur benim için. İlk haber geldiğinde, 'Tek kadın yarışçı zaten Irmak' dediğinde Federasyon Başkanımız, çok heyecanlandık. Normalde antrenmanları yapıyorduk zaten, şimdi artırdık daha çok çalışıyoruz. Mutluyuz, gururluyuz, inşallah kaza bela olmadan, sakatlık olmadan yarışa girip tamamlar. Sponsorlarımıza ve federasyonumuza çok teşekkür ederiz, onların desteği olmadan zaten bu sporu yapmak çok zor olurdu. Eşim federasyonda görevli, oğlum da yarışıyor. Eşimle motosiklete gönül verdik, yollarda kullanıyoruz. Çocuklarımız bizimle beraber olsun istedik, ortak bir şeyler paylaşmak için. Onların da ilgisi olunca ortak bir hobimiz oldu. Onlar yarışıyor, biz kulüp olarak, anne baba olarak destek veriyoruz."

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 4
  • 3
  • 4
  • 4
  • 3
  • 2
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”