Son Dakika Haberler

‘Geleneksel Türk Okçuluğu Kış Turnuvası’nda şampiyonlar belli oldu

Eklenme Tarihi: 13.12.2020 - 13:38 , Son Güncellenme: 13.12.2020- 13:43

Meram Belediyesi tarafından organize edilen ‘Geleneksel Türk Okçuluğu Kış Turnuvası’ sona erdi.

‘Geleneksel Türk Okçuluğu Kış Turnuvası’nda şampiyonlar belli oldu
Aşkan Spor Kompleksinde 7-9 ve 11 Aralık tarihlerinde üç ayrı kategoride gerçekleştirilen finaller sonrasında Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Başkan Vekili Ömer Koç, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram Belediye Spor Kulübü Başkanı Muhammed Işık ve  Geleneksel Türk Okçuluğu İl Temsilcisi Alpaslan Yeşilkaya  çocukların, gençlerin ve ailelerin ödül heyecanına ortak oldu. 
SPOR İL MÜDÜRÜ ŞAHİN; “KONYA’NIN SPOR ALTYAPISINI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ” 
 
Sözlerine, geleneksel Türk okçuluğuna öncülük etmelerinden dolayı Başkan Mustafa Kavuş ve ekibine teşekkür ederek başlayan Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Konya Valisi Vahdettin Özkan önderliğinde gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilecekleri spor faaliyetleri ile ilgili olarak Konya Büyükşehir, Selçuklu, Meram, Karatay ve diğer tüm ilçe belediyeleri ile işbirliklerinin devam ettiğini söyledi. Sporu insanı zihnen ve bedenen sağlıklı ve zinde tutan en yararlı etkinlik olarak niteleyen Şahin, “Bu nedenle çocuklarımızı erken yaşta spora teşvik etmeye gayret gösteriyoruz. Belediyelerle ortak çalışmalarımız neticesinde gençlerimizi sporla tanıştırmak, geniş kitlelere yaymak, sporu her yaştan insanımıza sevdirmek, tüm branşlarda spor kültürünü yerleştirmek, yetenekli çocuklarımızı tespit edip onları spor branşlarına yönlendirerek üst düzey sporcu yetiştirmek amacıyla Konya’nın spor altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 
 
“BU GÜZİDE DUYARLILIĞI GÖSTEREN BAŞKAN KAVUŞ’A ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM” 
 
Kadim geleneğimiz olan geleneksel Türk okçuluğunu, 5 bin yılı aşan bir tarihi ile ata sporumuz olmasıyla birlikte Peygamber Efendimizin ‘Çocuklarınıza ok atmayı öğretin’ düsturuna bağlı kalarak yaşatmak amacıyla Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonunun yaklaşık iki yıldır faaliyetlerine devam ettiğini kaydeden Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Başkan Vekili Ömer Koç ise bu kutsal emaneti daha ileriye götürebilmek amacıyla ehil ellerle birlikte Türkiye, il ve bölge şampiyonaları düzenlediklerini söyledi. Koç sözlerini şöyle sürdürdü; “Çalışmalarımızı ulusal ve uluslararası platformlarda devam ettiriyoruz. Meram Belediyesi tarafından hazırlanmış güzel bir atmosferde profesyonelce hazırlanmış bir organizasyonla ‘Kış Turnuvası’nı da, bu güzide duyarlılığı gösteren ve okçuluğa her daim verdiği destekten dolayı kendisiyle gurur duyduğumuz Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un himayelerinde ve Meram Belediyesporun destekleriyle icra ettik. Şahsım ve federasyonum adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum.”    
 
“OKÇULUK İNSANA KATKISININ YANINDA BİZİM İÇİN TARİHİ BİR MİSYONDUR” 
 
Yaşanan pandemiden dolayı uzun süredir böyle organizasyonlar düzenleyemediklerinin üzüntüsünü dile getirerek sözlerine başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hemşehrileriyle böyle organizasyonlarda buluşamamalarının kendileri için üzüntü verici olduğunu ifade ederek, ‘Biz sizlerle buluşamadığımız zaman, kendi anne babamızı, çoluk çocuğumuzu görememiş gibi üzülüyoruz. Rabbimden, en kısa zamanda büyük ve güzel organizasyonlarla yeniden sizlerle buluşmayı diliyorum” dedi.   Ata sporumuz okçuluğu yaşatmak, yüzyıllar boyunca genlerimize nakış nakış işlenmiş bu sporu gündemimizde tutmak ve gelecek nesillerin bu spora karşı ilgilerini artırabilmek amacıyla düzenledikleri ‘Geleneksel Türk Okçuluğu Kış Turnuvası’na katılan tüm gençlere ve ailelerine teşekkür eden Başkan Kavuş, “Spor yapmak önemli ve değerlidir, ancak bizler için bazı sporlar diğerlerinden daha önemli ve daha değerlidir.  Okçuluk gibi, güreş gibi, at binmek gibi… Çünkü bu sporların bize tarihi değerlerimizi hatırlatacak derinlikleri vardır. İşte bunlardan biri olan okçuluk, insan bedeni ve ruhuna katkısının yanında bizim için tarihi bir misyondur” diye konuştu.  

“TÜM GENÇLERİMİZE VE AİLELERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”  
 
“Okçuluk bizim için köklerimizle sağlam köprüler kurmak ve tarihi değerlere sahip çıkmak anlamı taşıyor” şeklinde konuşan Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “ Bu sporları yaşatmaya çalışmanın da ötesinde dünyada bu alanda söz sahibi olmak gibi bir misyonu yerine getirme mecburiyetimiz var. Bu turnuvayı da böylesi derin bir anlam çerçevesinde planladık. Pandemi sebebiyle mecburiyetten sınırlı sayıda yarışmacının katılmasını öngördük. Ama  gerek başvuru sayıları gerekse gençlerimizin yarışma heyecanı bu hedeflere ve geleceğe dair umutlarımızı artırdı.   Nihayete eren ‘Geleneksel Türk Okçuluğu Kış Turnuvasın’a katılan her bir kardeşimin alınlarından öpüyorum. Gösterdikleri özgüven, azim ve gayret takdire şayandır. Ödül alan çocuklarımızı ve gençlerimizi ise gösterdikleri başarıdan dolayı kutluyor, bu başarılarının tüm hayatları boyunca devam etmesini temenni ediyorum. Bir teşekkür de bu gençlerimizin ailelerine etmek istiyorum. Onlar da çocuklarını bu noktada teşvik edip yanlarında oldular. Daha nice sportif başarılarda buluşmak dileğiyle.” 
 
Konuşmaların ardından turnuvada başarılı olan sporculara ödülleri verildi. Turnuvada ödül alan sporcuların isimleri ise şöyle; 
 
2010-2012 doğumlu Minikler Kategorisi: 
1. Zeynep Ebrar Yıldırım
2. Salih Ekmekçibaşı
3. Ali Agah Günüç
 
2007-2009 doğumlu Yıldızlar Kategorisi: 
1. Muhammed Vefa Köseoğlu
2. Muhammed Mustafa Özer
3. İrem Arıkan
 
2003-2006 doğumlu Gençler Kategorisi:
1. Ahmet Kayrıgan
2. Furkan Kayrıgan
3. Ahmet Yasir Demir 

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • D
    DOĞRUCUDAVUT
    3 yıl önce

    OKÇULUK NE LA

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • ME
    Muammer Emir ÖLMEZ
    3 yıl önce

    Sence ne olabilir

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • ME
    Muammer Emir ÖLMEZ
    3 yıl önce

    Sence

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”