Son Dakika Haberler

Galatasaray tarihi galibiyetle zirveye ortak oldu

Eklenme Tarihi: 23.02.2020 - 21:38

Süper Lig'in 23. haftasındaki derbide Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1 yenen Galatasaray, hem uzun süre sonra sarı-lacivertlileri Kadıköy'de yendi hem de zirvedeki takımlarla puanını eşitledi Sarı-kırmızılı takım, ligdeki galibiyet serisini 7 maça çıkardı Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Donk, Falcao ve Onyekuru kaydetti Özellikle son bölümü gergin geçen maçta Belhanda kırmızı kart gördü

İSTANBUL (AA) - Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek tarihi bir galibiyete imza atan Galatasaray, hem sarı-lacivertlileri 20 yılı aşkın süre sonra Kadıköy'de yendi hem de zirvedeki takımlarla puanını eşitledi.


Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Max Kruse'nin 21. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 geriye düşen sarı-kırmızılı takım, rakibine 40. dakikada Ryan Donk ile karşılık verdi ve maçın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.


Karşılaşmanın ikinci yarısında da daha etkili bir mücadele ortaya koyan Galatasaray, 80. dakikada penaltıdan Radamel Falcao, 90+7. dakikada da Henry Onyekuru'nun kaydettiği gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı.


Fenerbahçe karşısında elde ettiği galibiyetle puanını 45'e çıkaran sarı-kırmızılı takım, ligin zirvesinde Trabzonspor ve Demir Grup Sivasspor ile puanını eşitledi.




- Maçtan sonra büyük sevinç




Galatasaraylı futbolcular, elde ettikleri tarihi galibiyetten dolayı büyük sevinç yaşadı.


Sarı-kırmızılı futbolcular, bitiş düdüğünün ardından tribündeki taraftarlarına giderek galibiyeti onlarla kutladı.




- Galibiyet serisini 7 maça çıkardı




Süper Lig'de deplasmanda Fenerbahçe'yi yenen Galatasaray, galibiyet serisini 7 maça çıkardı.


Sarı-kırmızılı takım, ligin 16. haftasında Göztepe'ye yenildikten sonra oynadığı müsabakalarda Fraport TAV Antalyaspor, Yukatel Denizlispor, İttifak Holding Konyaspor, Hes Kablo Kayserispor, Kasımpaşa, BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe'yi mağlup etti.




- Hızlı başladı




Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, ilk 7 dakikada çok önemli pozisyonlar buldu.


Sarı-kırmızılı takım, bu sürede Henry Onyekuru ile iki ve Radamel Falcao ile bir gol pozisyonuna girdi.


Galatasaray, bu pozisyonlarda öne geçme fırsatını değerlendiremedi.




- Donk, Fenerbahçe'ye üçüncü kez gol attı




Karşılaşmada Galatasaray'ın ilk golünü kaydeden Ryan Donk, kariyerinde Fenerbahçe ağlarını üçüncü kez havalandırdı.


Hollandalı futbolcu, sarı-kırmızılı forma altında geçen sezonun ilk yarısında Türk Telekom Stadı'nda oynanan ve 2-2 berabere biten maçta da bir gol atmıştı.


Donk, 2013-2014 sezonunda da Kasımpaşa'da görev yaparken, sarı-lacivertli takım karşısında bir gol kaydetmişti.


Ryan Donk, bu sezon Süper Lig'de ise ikinci kez topu ağlarla buluşturdu.




- Falcao gol sayısını 6'ya çıkardı



Derbi maçta Galatasaray'ın ikinci golünü penaltıdan kaydeden Radamel Falcao, bu sezon ligdeki gol sayısını 6'ya çıkardı.


Kolombiyalı yıldız futbolcu, ligde daha önce Kasımpaşa, Yukatel Denizlispor ve İttifak Holding Konyaspor maçlarında birer, Fraport TAV Antalyaspor maçında ise 2 kez ağları havalandırmıştı.




- Onyekuru geçen sene de Kadıköy'de atmıştı




Karşılaşmada Galatasaray'ın üçüncü golünü atan Henry Onyekuru, geçen sezon da Fenerbahçe'ye Kadıköy'de gol atmıştı.


Nijeryalı futbolcu, geçen sezon ligin ikinci yarısında oynanan ve 1-1 berabere biten maçta sarı-kırmızılı takımın golünü kaydetmişti.




- Belhanda kırmızı kart gördü




Galatasaraylı futbolcu Younes Belhanda, karşılaşmanın 84. dakikasında ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı.


Belhanda, maçta değişiklik için saha kenarına geldiği sırada, Fenerbahçeli futbolcu Deniz Türüç'e eliyle müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından saha kenarı bir anda karışırken, futbolcular arasındaki gerginlik güçlükle yatıştırıldı.


Olayların ardından değişikliğin gerçekleşmediği kararını veren hakem Halil Umut Meler, Belhanda'yı saha içine çağırdı ve ikinci sarıdan kırmızılı kartla oyundan ihraç etti.


Bu arada oyuna girmek için saha kenarında bekleyen Ahmet Çalık, bir süre sonra Falcao'nun yerine oyuna dahil oldu.


Yaşanan gerginlik sonrası Fenerbahçeli futbolcu Deniz Türüç ise doğrudan kırmızı kartla oyundan atıldı.




- Fatih Terim sarı kart gördü




Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim maçın son bölümünde sarı kart gördü.


Maçın hakemi Halil Umut Meler, maçın 90. dakikasında tecrübeli teknik adama sarı kart gösterdi.



Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”