Son Dakika Haberler

'Filenin Efeleri' Avrupa Altın Ligi'nde şampiyon oldu

Eklenme Tarihi: 21.06.2021 - 09:42 , Son Güncellenme: 21.06.2021- 09:55

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Belçika'da düzenlenen 2021 CEV Avrupa Altın Ligi finalinde Ukrayna'yı 3-1 mağlup ederek yenilgisiz şampiyon oldu.

’Filenin Efeleri’ Avrupa Altın Ligi’nde şampiyon oldu
Filenin Efeleri üst üste ikinci kez namağlup şampiyon2021 CEV Avrupa Altın Ligi finalinde Ukrayna’yı 3-1 mağlup eden A Milli Erkek Voleybol Takımı, üst üste 2. kez namağlup şampiyon oldu. 

Avrupa Altın Ligi’nde oynadığı 8 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Filenin Efeleri rakiplerine yalnızca 5 set verdi.

Milliler, son şampiyon unvanı ile geldiği finale çok iyi başladı. Hata yapmayan ay yıldızlılar ilk seti 25-11 kazandı.

İkinci sette de iyi oyununu sürdüren Ay Yıldızlılar, 25-20'lik skorla durumu 2-0'a getirdi. Üçüncü sette iyi oynayan Ukrayna, seti 25-18 kazanarak durumu 2-1'e getirdi.

Dördüncü set ise inanılmaz bir mücadeleye sahne oldu. Seti 25 - 21 skorla kazanan Ay Yıldızlı ekibimiz, maçı 3-1 kazandı ve üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

Millilerimizde Adis Lagumdzija 23 sayıyla en skorer isim olurken, ona Yiğit 16, Burak 9, Murat ve Oğuzhan 4’er, Efe 2, Ahmet ve Arda 1’er sayıyla katkı sağladı. 

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Belçika’nın ev sahipliğinde düzenlenen CEV Avrupa Altın Ligi Dörtlü Finali’nde muhteşem bir geri dönüşe imza atarak Estonya'yı 3-2 yendi ve adını finale yazdırmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından, 2021 CEV Avrupa Altın Ligi şampiyonu olan A Milli Erkek Voleybol Takımı için tebrik mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Altın Ligi'nde üst üste ikinci kez şampiyon olarak bizleri gururlandıran A Milli Erkek Voleybol Takımımızı, Filenin Efelerini canıgönülden tebrik ediyorum" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından, 2021 CEV Avrupa Altın Ligi şampiyonu olan A Milli Erkek Voleybol Takımı için tebrik mesajı yayımladı.
  "Tebrikler Filenin Efeleri"
Oktay, mesajında şu ifadeleri kullandı:
"CEV Avrupa Altın Ligi'nde şampiyon olan A Milli Erkek Voleybol Takımımızı yürekten kutluyorum. Tebrikler Filenin Efeleri."

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"A Milli Erkek Voleybol Takımı'mız, Belçika'da düzenlenen 2021 CEV Avrupa Altın Ligi şampiyonluk maçında Ukrayna'yı 3-1 mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı. Üst üste ikinci kez Avrupa Altın Ligi şampiyonu olan Efeler'imiz, bir önceki organizasyonda olduğu gibi yine namağlup şampiyon olarak bizleri gururlandırmıştır. Milli takımımızın zirvede yer almasında emeği geçen sporcularımızı ve teknik heyetimizi gönülden tebrik ediyorum." Şentop, şampiyon A Milli Erkek Voleybol Takımını tebrik etti
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 2021 CEV Avrupa Altın Ligi şampiyonu olan A Milli Erkek Voleybol Takımını tebrik etti.

Şentop, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "A Milli Erkek Voleybol Takımımız üst üste ikinci kez Avrupa Altın Ligi şampiyonu... Tebrikler." ifadelerini kullandı.

  Salon: SC Lange Munte

Hakemler: Simone Santi (İtalya), Christian Peter Wolf (İsviçre)

Türkiye: Murat, Burak, Bedirhan, Adis, Yiğit, Oğuzhan, Beytullah (L) (Efe, Kaan, Mustafa, Ahmet, Caner (L), Arda)

Ukrayna: Iereshchenko, Semenuik, Didenko, Plotnytskyi, Drozd, Viietskyi, Fomin (L) (Tupchii, Shchytkov, Ostapenko, Kovalov)

Setler: 114 dakika (22, 32, 27, 33)

Setler: 11-25, 20-25, 25-18, 21-25

Kaynak: