Son Dakika Haberler

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı

Eklenme Tarihi: 23.01.2021 - 15:29

Kulüp başkanı Ali Koç: (2) "(Yayıncı kuruluşla yaşanan gerginlik) Bu zihniyet Fenerbahçe'ye karşı böyle olduğu müddetçe, bizler de Fenerbahçe'nin ne demek olduğunu göstermek zorundayız. Bu çekişme, bu gidişat kimseye fayda sağlamaz" "Biz aynı kararlılıkla, inançla götüreceğiz ve hiç istemediğimiz bir noktaya götürmek de istemiyoruz. Giderse, Fenerbahçe'nin ne demek olduğunu göreceksiniz" "Aziz Yıldırım ile hiçbir sıkıntımız yok. Birkaç defa iletişim kurmaya çalıştık ancak muvaffak olamadık"

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yayıncı kuruluş beIN Sports ile yaşadıkları problemin çözülememesi durumunda, kararlılıklarını koruyacaklarını söyledi.


Çevrim içi olarak gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Ali Koç, yayıncı kuruluşun kurumsal kimliğiyle hiçbir problemlerinin bulunmadığını belirtti.


beIN Sports ile aynı gemide olduklarını dile getiren Koç, "Yayıncı kuruluşla alakalı büyük sıkıntımız var. Yayıncı kuruluş futbolun paydaşlarının en önemlilerinden biri. Son dönemde attığımız adımlar gösterilmiyor. Son olarak küfür yaşandı ama oraya gelene kadar çok fazla şey yaşandı. Yine bir tezahürat olayı vardı ama biz kamuoyunda bağırmadık, ilgili arkadaşları çağırdık, anlattık. Üst üste çok şey yaşanıyor ve bunlara tesadüf dememiz mümkün değil. Herkes, yayıncı kuruluşun kulübümüze olan yaklaşımının bireysel hatalarla olamayacağını düşünüyor." ifadelerini kullandı.


Tüm platformlarda korsan yayıncılığa karşı çıktıklarını ve kulüplerin bu konuda yayıncı kuruluşa destek olması gerektiğini vurgulayan Ali Koç, "Bizim söylemlerimiz sizi etkilemiyor ama genel şikayete bakınca burada bir sıkıntı var. Sanki bu gerçeği bir tek yayıncı kuruluş görmüyor ya da görmek istemiyor gibi bir düşüncemiz var. Bu zihniyet Fenerbahçe'ye karşı böyle olduğu müddetçe bizler de Fenerbahçe'nin ne demek olduğunu göstermek zorundayız. Bu çekişme, bu gidişat kimseye fayda sağlamaz." değerlendirmesinde bulundu.




- "Özür yazısı son derece cılız"




Yayıncı kuruluşun yaptığı özür açıklamasının yayınlandığı saati manidar bulduklarını belirten Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bize meydan mı okuyorsunuz? Kendi kendinize bize mesaj mı veriyorsunuz? Özür yazısı son derece cılız, bizi kesmez ama açıklandığı saat kara mizah. O da mı hata? O zaman bu kadar hata yapan adamı çalıştırmayın. Bizim sabrımız taştı. Biz adım adım tepkimizi vermeye başladık. Yayıncı kuruluşa sesleniyorum, bizim röportajları yayınlamayarak, led panolar görülmesin diye garip açılardan maçı vererek bu konuyu aşamazsınız. Bir süre sonra maçları yayınlayamayacak duruma geleceksiniz. 'Hodri meydan.' dediniz, garip garip açıklamalar yaptınız. Kaç ülkeye yayın yapıyormuşsunuz, bravo size. Ancak burada yaşananlar sadece Fenerbahçe'ye yapılıyor. Nasıl ilerleyeceğimize siz karar vereceksiniz. Hiçbir etkinliğimize yayıncı kuruluşun çalışanları alınmamaktadır. Onların bir suçu yok ama geldiğimiz noktada buradayız ve bu adım adım yükselecek. O yüzden karar sizin. Nasıl ilerlemek istiyorsanız. Biz aynı kararlılıkla, inançla götüreceğiz ve hiç istemediğimiz noktaya götürmek istemiyoruz. Giderse, Fenerbahçe'nin ne demek olduğunu göreceksiniz. Harcama limitlerinden dolayı taraftarlarımız yayıncı kuruluşa tepki gösterdiler ama o tepkinin etkilerini siz benden daha iyi biliyorsunuz. Bizi o noktaya getirmeyin. Yol yakınken aklı selim düşünün ve bu işi çözecek formülleri bulun. Bizi sınamayın, sabrımızı taşırmayın. Bundan sonrası sizin elinizde."




- "En geç şubatın ilk haftası bunu imzalayacağız"




Türkiye Bankalar Birliği ile anlaşma noktasında son düzlüğe girdiklerinin ve 2+7 olmak üzere toplam 9 yıllık yapılanmaya gideceklerini anlatan Ali Koç, "Bu, bizlere kısa ve orta vadede kesinlikle nefes alma şansı verecek. Kulübümüzün gelir gider dengesini disipline edecek bir döneme giriyoruz. Burada Ziraat Bankasına teşekkür etmek istiyorum. Şu anda geldiğimiz koşullar, kulübümüz adına çok daha yapıcı durumdadır. İnşallah haftaya, en geç şubatın ilk haftası bunu imzalayacağız." şeklinde görüş belirtti.


Mali olarak büyük kulüplerin tamamının zarar açıkladığını vurgulayan Koç, şunları aktardı:


"Sene başında bize uygun görülen takım harcama limiti 154 milyon liraydı. Bunun ne kadar gerçek dışı olduğunu sizlere anlatmaya çalıştım. Biz de kendi adımlarımızı attık. Kredi borçlarımızın ötelenmesi ve transfer aksiyonlarımızla, limit 356 milyon liraya yükseldi. Aşımla beraber 409 milyona geliyor bu rakam. Yalnız şöyle bir sıkıntımız var. 31 Aralık 2020 tarihinde yapılan kur güncellemesinden önce harcamalarımız verilen limitin altındayken, kur düzenlemesine gidildi ve bu düzenlemeyle ilgili ne sezon başında ne de açıklanan güne kadar bizlere bilgi verilmedi. Transferin başlamasına 4 gün kala açıklandı. Harcama limitleri belirlemek için yapılan hesaplamalarda kur 8.14 olarak belirlenmişti. Şimdi 9. Bundan sonradan haberimiz oldu. Transfer planlaması yaparken haberimizin olmadığı ve 21 kulübün itiraz ettiği bu değişiklik yapıldı. Bize etkisi 20 milyon lira. Buna rağmen gerekli adımları atıp, tasarrufları yapıp, önlemleri alarak ve bir kaç oyuncuyla yollarımızı ayırarak, yeni transferlerimizde bir sıkıntı yaşamayacağımızı söylemek istiyorum."


Ali Koç, yapılandırma anlaşmasının ardından amatör sporların kendi imkanlarıyla ayakta durması gerekeceğini hatırlatarak, futbol takımının bütçesinin şu anda 55 milyon avro seviyesinde olduğunu ve bunu bir süre sonra 35-40 milyonlara çekmeleri gerektiğini vurguladı.




- "Aziz Yıldırım ile hiçbir sıkıntımız yok"




Ali Koç, Fenerbahçe Kulübünün eski başkanı Aziz Yıldırım ile herhangi bir sıkıntılarının bulunmadığını aktardı.


Başkan Koç, bir kongre üyesinin Aziz Yıldırım ile ilgili soruna, "Aziz Yıldırım ile hiçbir sıkıntımız yok. Birkaç defa iletişim kurmaya çalıştık ancak muvaffak olamadık. Medeni insanlarsak, bir araya gelmemiz lazım. Fenerbahçe için gönlümüz atıyorsa, buluşmak bu kadar zor olmaz." cevabını verdi.




- "Bu, bizi ve tüm takımları ilgilendiren bir husus"




Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulunun (UÇK) Galatasaraylı futbolcu Oğulcan Çağlayan ile ilgili verdiği karar hakkında yorumda bulunmasının ardından kendisine yönelik yapılan eleştirileri yanıtlayan Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:


"Bu konuda görüşümü ifade ettim. Bu, bizi ve tüm takımları ilgilendiren bir husus. Transfer konularında da rekabet ediyoruz. Kulüpler, oyuncu ayartma işlerinden rahatsız olduğunu ifade ediyorlar. Bunun yakın takipçisi olacağımızı ifade etmiştik. Henüz sonuçlanmadı. Transferin yapılış şekli tüm kulüpleri ilgilendirmektedir."




- "Hadiseyi duyar duymaz içimiz parçalanmıştı"




Ali Koç, yılbaşı gecesi havai fişek kazası yaşayan ve uzun bir süre sahalardan uzak kalacağı tahmin edilen Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui'nin hastanede sarı-lacivertli yetkililer tarafından ziyaret edilip edilmediğiyle ile ilgili bir soruyu, "Kazayı duyar duymaz resmi internet sitemizden açıklamayı yaptık. Hadiseyi duyar duymaz içimiz parçalanmıştı. Bu gibi jestler kulüpler arasında oluyor. Bir ziyaretimiz olmamıştır. Bu tür jestlerin Türk futboluna fayda sağlayacağına inanıyoruz." şeklinde yanıtladı.


Ali Koç'un konuşmasının ardından Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı tamamlandı.


(Bitti)



Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”