Son Dakika Haberler

Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası Konya’da yapılacak

Eklenme Tarihi: 30.03.2018 - 15:21

​Bedensel Engelliler Spor Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası 1 Nisan Pazar günü Konya’da yapılacak. Müsabakalara Türkiye’nin farklı şehirlerinden sporcular katılacak.

Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası Konya’da yapılacak
Bedensel Engelliler Spor Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası 1 Nisan’da Konya’da yapılacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bedensel Engelliler Halter As Başkanı Mehmet Atilla Şirin, ilk defa 2004 yılında Atina’da yapılan Paralimpik Oyunları ile başlayan engelli halterinin her geçen gün ileri seviyede yapılmaya başlandığını söyledi.

Türkiye’nin ilk madalyayı 2005 yılında Portekiz’de yapılan Avrupa Şampiyonası’nda aldığını kaydeden Şirin, “Branşımız yine 2007 yılında Atina’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda bayanlarda ve erkeklerde 5 madalya alarak serüvenine devam etti. 2008 yılında Pekin’de yapılan Paralimpik Oyunlarında ilk ciddi sınavına çıkan bedensel engelli sporcularımızdan 40 kiloda Nazmiye Muslu yarışmayı 4. olarak tamamladı. Bu 5 yıllık geçmişinde dünyada ciddi bir yere gelen engelli halteri 2010 yılında Malezya’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda 1 birincilik, 1 ikincilik alarak adından söz ettirmeye başladı ve asıl patlamasını 2012 yılında Londra’da yapılan Paralimpik Oyunlarında 1 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük alarak tarihi bir başarıya imza atarken; 2014 yılında Dubai’de yapılan Dünya Şampiyonası’nda 1 birincilik alarak devam etti. 2016 yılında Rio Paralimpik Oyunlarına 3 sporcuyla katılarak 41 kiloda oyunlar şampiyonu olduk. Akabinde 2017  yılında yeni yapılanmayla Meksico City’de yapılan Dünya Şampiyonası’nda gençlerde 3 birincilik, 2 ikincilik; büyüklerde 1 ikincilik, 1 üçüncülük, 1 dördüncülük alarak yeni yapılanmanın meyvelerini aldık. 2017 yılında Konya’da yapılan Türkiye Şampiyonası’ndan sonra hazırlıklarına Konya’da devam eden engelli halter takımımız, 2018 Türkiye Şampiyonasını 1 Nisan’da Konyamızda gerçekleştirecektir. Yarışmalara 70 sporcu katılacak olup son 13 yılda yapılan Türkiye Şampiyonası’na en fazla katılım sağlanan yarışma olacaktır” dedi.

Yarışmaya erkek ve bayanların iştirak edeceğini ve yarışmanın IPC kurallarına göre yapılacağını kaydeden Şirin, yarışma kurallarına göre bayanlarda 10, erkeklerde 10 siklet yapılacağını vurguladı.

Konya’da haltere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Şirin, sporseverleri müsabakaları takip etmeye davet etti.

Bayanlarda 41-45-50-55-61-67-73-79-86-+86; erkeklerde 49-54-59-65-72-80-88-97-107-+107 şeklinde yapılacak yarışma sonucunda Fransa’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na katılacak gençler ve büyükler erkek ve bayan Milli Takımı seçilecek ve yarışmanın hemen akabinde Antalya’da Avrupa Şampiyonası hazırlıkları başlayacak.

Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası müsabakaları 1 Nisan Pazar günü saat 09.00’da Konya Grand Hotel’de başlayacak.

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”