Son Dakika Haberler

Beşiktaş evinde Avrupa'ya veda etti

Eklenme Tarihi: 24.11.2021 - 23:41

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5'inci maçında Beşiktaş, Ajax'a 2-1 mağlup oldu ve Avrupa kupalarına veda etti.

Beşiktaş evinde Avrupa’ya veda etti
UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5'inci maçında Beşiktaş, Ajax'a 2-1 mağlup oldu ve Avrupa kupalarına veda etti.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonunda Beşiktaş, C Grubu`ndaki beşinci maçında Hollanda`nın Ajax takımını ağırladı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Rachid Ghezzal`ın 22. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne kapatan siyah-beyazlı takım, Sebastien Haller`in 54 ve 69. dakikalardaki gollerine engel olamadı ve rakibine 2-1 mağlup oldu.

Grubundaki beşinci maçtan da mağlup ayrılan siyah-beyazlı takım, yine puan alma başarısı gösteremedi.

Grubundaki ilk maçta Borussia Dortmund`a 2-1 mağlup olan Beşiktaş, Sporting Lizbon karşılaşmalarını ise 4-1 ve 4-0`lık yenilgilerle tamamladı. Siyah-beyazlı ekip, deplasmanda 2-0 mağlup olduğu Ajax`a ise evinde 2-1 yenildi.

Şampiyonlar Ligi`nde gruptan çıkma fırsatını daha önce yitiren Beşiktaş, üçüncü olup Avrupa Ligi`nde devam etme şansını da kaybetti. Grubu`ndan çıkmayı daha önce garantileyen ve 5`te 5 yapan Ajax ise puanını 15`e çıkardı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, takımının başında Avrupa kupalarında galibiyet sevinci hasretini sürdürdü. Beşiktaş, Yalçın yönetimindeki 7 Avrupa kupası maçında bir beraberlik ve 6 yenilgi yaşadı.

Yalçın yönetiminde geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turunda PAOK`a deplasmanda 3-1 mağlup olan ve Avrupa Ligi`nde Portekiz`in Rio Ave takımıyla 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, bu sezonki 5 Şampiyonlar Ligi maçını ise mağlubiyetle tamamladı.

Beşiktaş`ın Avrupa kupalarında son 4 sezondaki kötü gidişatı sürdü. Siyah-beyazlı ekip, son 4 sezonda 18 Avrupa kupası maçına çıkarken, bunların sadece ikisini galibiyetle tamamlayabildi.

Söz konusu 18 maçta sahadan 2 kez beraberlikle ayrılan Beşiktaş, 14 karşılaşmada ise mağlubiyetin üzüntüsünü yaşadı. Beşiktaş`ın Avrupa kupalarındaki galibiyet hasreti ise 8 maça çıktı.

"Kara Kartallar", Avrupa`da çıktığı son 8 maçta bir beraberlik ve 7 yenilgiyle sahadan ayrıldı. Beşiktaş, Avrupa`daki son galibiyetini 28 Kasım 2019`da Slovan Bratislava`yı Avrupa Ligi`nde evinde 2-1 yenerek elde etti.

Ajax ile Avrupa kupalarında 6. kez karşı karşıya gelen Beşiktaş, rakibine 6. defa yenildi. İlk olarak 1966-1967 sezonunda o zamanki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Ajax`ın karşısına çıkan siyah-beyazlılar, deplasmandaki ilk maçı 2-0, İstanbul`daki rövanşı da 2-1 kaybetti.

Beşiktaş, UEFA Kupa Galipleri Kupası`nda Ajax ile 1993-1994 sezonunda bir kez daha eşleşti. İkinci tur ilk maçında rakibine deplasmanda 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, evindeki mücadeleyi 4-0 yitirdi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi`nde Ajax`a deplasmanda 2-0 mağlup olan Beşiktaş, evindeki karşılaşmada ise rakibine 2-1 yenildi.

Siyah-beyazlı ekibin Hollanda ekiplerine karşı şanssızlığı da sürdü. Bu ülke temsilcilerinden sadece Feyenoord`a 2 kez üstünlük kurabilen Beşiktaş, 10. maçta yedinci yenilgisini yaşadı. "Kara Kartallar", Hollanda ekipleriyle oynadığı bir maçı ise berabere tamamladı.

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 4
  • 4
  • 1
  • 3
  • 1
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”