Son Dakika Haberler

Belarus'ta Avrupa Oyunları coşkusu

Eklenme Tarihi: 23.06.2019 - 01:00

Belarus'un ev sahipliğinde düzenlenen 2. Avrupa Oyunları, Dinamo Stadyumu'nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı

İSTANBUL (AA) - Belarus'ta düzenlenen 2. Avrupa Oyunları'nın açılış töreni, 22 bin seyirci kapasiteli Dinamo Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Açılış töreni, Rus ve Belaruslu yönetmenler tarafından hazırlanan kültürel gösteriler, spor etkinlikleri ve konserlerle başladı. Törenin devamında oyunlarda yarışacak sporcular, ülkelerinin bayraklarıyla stada girdi. Türk kafilesinin önünde, Türk bayrağını milli okçu Mete Gazoz taşıdı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Minsk Büyükelçisi Kezban Nilvana Darama ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı Prof. Dr. Uğur Erdener'in katıldığı açılış töreninde sporcuların yürüyüşlerinin ardından oyunlar meşalesi yakıldı.

- Mete Gazoz şaşırtmadı

Organizasyon, açılış töreni, boks, okçuluk ve 3x3 basketbol müsabakalarıyla başladı.

Oyunların ilk gününde okçuluk sıralama atışlarında mücadele eden Milli okçularımız Mete Gazoz 1. olurken Yeşim Bostan 5. sırada yer aldı.

3x3 basketbol müsabakasında D Grubu'nda Letonya ile karşılaşan Millliler 22-10 mağlup oldu. Grubun diğer maçında ise Çek Cumhuriyeti, Hollanda'yı 18-16 mağlup etti.

Uruchie Spor Sarayı'nda düzenlenen boks müsabakalarında, Türkiye'yi temsil eden Berat Acar, 91 kiloda Moldova temsilcisi Zatusevschii Andrei'yi 5-0 yenerek bir üst tura çıktı.

- Oyunlar 10 gün sürecek

Başkent Minsk'in ev sahipliği yaptığı 2. Avrupa Oyunları'nda, 50 ülkeden katılan 4 binin üzerinde sporcu 21 branşta yarışacak.

Avrupa Oyunları, 2020 Tokyo Olimpiyatları için bazı spor dallarında eleme niteliği taşırken, bazılarında ise sıralama puanına katkı verecek.

Dört yılda bir düzenlenen organizasyonun ilki 2015'te Azerbeycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenmişti.

Türkiye'yi 14 branşta, 111 sporcunun temsil edeceği organizasyonda, Türk sporcular atıcılık, atletizm, badminton, 3x3 basketbol, bisiklet, boks, jimnastik, güreş, judo, kano, karate, masa tenisi, okçuluk ve sambo dallarında mücadele edecek.

Yüzme, atlama, artistik cimnastik, atıcılık, bisiklet, basketbol 3x3, plaj futbolu, triatlon, sutopu, okçuluk, badminton, masa tenisi, voleybol, boks, eskrim, karate, tekvando, judo, karete, güreş, sambo, kano sprint ve atletizm gibi müsabakaların yapılacağı Avrupa Oyunları 10 gün sürecek ve 30 Haziran'da yapılacak kapanış töreniyle sona erecek.




Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”