Son Dakika Haberler

Başakşehir-Konyaspor maçı öncesi bilinmesi gerekenler

Eklenme Tarihi: 15.12.2019 - 15:32

Konyaspor, Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'e konuk olacak.

Başakşehir-Konyaspor maçı öncesi bilinmesi gerekenler
Başakşehir Fatih Terim stadında pazartesi günü saat 20.00 de oynanacak müsabakayı İstanbul bölgesi hakemlerinden Hüseyin Göçek yönetecek.
 
Karşılaşma öncesi bilinmesi gerekenler:
 
- Süper Lig tarihinde Konyaspor'u konuk ettiği hiçbir maçı kaybetmeyen Başakşehir (6G 2B), bu karşılaşmalarda sadece iki gol yedi ve rakip filelere 17 gol gönderdi.
 
- Başakşehir ile oynadığı ilk Süper Lig maçını kazanan Konyaspor (Ekim 2007'de 3-2), rakibine karşı daha sonra çıktığı 15 mücadele galip gelemedi (6B 9M).
 
- Sezona iki yenilgiyle başladıktan sonra 12 haftadır sahadan yenilgiyle ayrılmayan Başakşehir (7G 5B), Süper Lig'de devam eden en uzun serinin sahibi.
 
- Deplasmanda oynadığı son üç maçtan puan çıkaramayan Konyaspor, Süper Lig tarihinde Aykut Kocaman yönetiminde dış sahada dört maçlık galibiyet hasreti yaşamadı.
 
- Süper Lig'in ilk 14 haftasında skor olarak en kısa süre geride oynayan takım Başakşehir (91 dakika).
 
- Bu sezon Süper Lig'de en az orta yapan (190) ve bu ortalarda en az isabet bulan takım (34) Konyaspor.
 
- Son iki haftada üç gole doğrudan katkı sağlayan Başakşehir sol beki Gael Clichy (1 gol & 2 asist), daha önceki 56 karşılaşmada aynı sayıda gol katkısında bulunmuştu.
 
- Başakşehir forması giyen Edin Visca, Konyaspor'a karşı iç sahada çıktığı son iki Süper Lig maçında birer gol attı.
 
- Konyaspor'un Süper Lig'de Başakşehir'e attığı son iki gol Nejc Skubic'ten geldi. Sloven oyuncunun Süper Lig kariyerinde filelerini Başakşehir'den (2) daha fazla havalandırdığı tek takım ise Sivasspor (3).
 
- Aykut Kocaman'ın yönettiği takımların karşısına çıktığı ilk iki maçını kazanamayan Okan Buruk (1B 1M), sonrasında karşılaştığı son beş Süper Lig mücadelesinden galibiyetle ayrıldı.

Kaynak: