Son Dakika Haberler

Avrupa 2’incisi milli tekvandocuya Konya'da coşkulu karşılama

Eklenme Tarihi: 13.09.2019 - 10:54

İsveç’te sona eren Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası’nda 46 kiloda Avrupa ikincisi olan ve Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran milli sporcu Fatma Keleş, memleketi olan Konya’nın Beyşehir ilçe merkezine girişte büyük bir coşkuyla karşılandı.

Avrupa 2’incisi milli tekvandocuya Konya’da coşkulu karşılama
Başarılı milli  tekvandocu  için terminal önünde davullu zurnalı karşılama programı düzenlendi. Aracı, kent merkezine giriş yapan Keleş’i burada Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Ağmaz ve antrenörü Nafiz Çakır çiçeklerle karşıladı ve başarısından ötürü tebrik etti. Başarılı sporcuyu alkışlar arasında karşılayanlar arasında ailesi, aynı salonda birlikte çalıştıkları tekvandocu arkadaşları ve vatandaşlar da yer aldı.

Avrupa ikincisi milli sporcu Keleş karşılama sonrasında oluşturulan araç konvoylarıyla düzenlenen  şehir turuna katıldı. Konvoyda yer alan bir iş makinesi de kepçesinde taşıdığı Türk Bayrağıyla ilgi çekti ve renkli görüntüler oluşturdu. Konvoy, milli sporcunun yetiştiği Beyşehir Belediyesi Tekvando Spor Okulu önünde son buldu.

20 yaşındaki başarılı milli tekvandocu Fatma Keleş, burada yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda başladığı tekvando sporunda iyi noktalara gelebilmek için  çok emek verdiğini, kendisini yetiştirerek bugünlere getiren antrenörünün  katkı ve desteklerinin çok büyük olduğunu belirterek, “Bu dereceyi yapabilmeyi çok istiyordum. Sağolsun hocam bu konuda bana çok yardım etti. Aslında bunu ben değil hocam başardı.”dedi.

İsveç’teki şampiyonada 46 kiloda mücadele ettiğini ve 5 müsabaka yaptığını aktaran Keleş, “Belaruslu, Yunan ve 3 Rus rakibimi yendim. Final maçında biraz halsiz kaldım. Yenildim, Avrupa ikincisi oldum ama inşallah ileride daha iyileri olur. Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olup bu kez bayrağımızı göndere çektirmek istiyorum. Çok mutluyum, hepinize bana böylesine güzel bir karşılama yaptığınız için çok teşekkür ediyorum”şeklinde konuştu.

Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır ise, öğrencisi Fatma Keleş’in Avrupa şampiyonasındaki başarısıyla tüm camia ve ilçe olarak büyük bir gurur yaşadıklarını belirterek,“Bakın yeni yetişen sporcularımız da işte kenarda hepsi bakıyor Fatma ablasına, bunlar da hazır bekliyor. İnşallah ileride bunların içinden de Avrupa, dünya şampiyonları çıkacak sporcular var. Ben bunlarla mutlu oluyorum. Avrupa ikincisi olan sporcum Fatma’nın da derece yapmasını çok istiyordum. Bunu yaz dönemi boyunca kendisine söyledim, hep moral verdim, ‘sende bu kapasite var, başarılı olacaksın’ dedim. Katıldığı Türkiye şampiyonasının ardından İsveç’te de aynen uyarılarımı dikkate alarak, dediklerimi yaptı ve bu özgüvenle başarı kendiliğinden geldi. Bundan sonra daha iyi maçlar çıkartarak daha iyi yerlerde olacağına inancım sonsuz. Kısacası, hep birlikte inandık ve başardık diyebiliriz.”şeklinde konuştu.

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 16
  • 3
  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”