Son Dakika Haberler

Ampute Futbol Türkiye Kupası şampiyonu Etimesgut Belediye Spor Kulübü oldu

Eklenme Tarihi: 26.09.2020 - 15:52

Final karşılaşmasında Şahinbey Belediye Gençlik Spor Kulübü'nden 4 sporcunun kırmızı kart görmesi nedeniyle Etimesgut Belediye Spor Kulübü 3-0 hükmen galip sayılarak kupanın sahibi oldu Bitlis Valisi Oktay Çağatay: "Güzel bir turnuvaydı, sadece son final maçı ne yazık ki istediğimiz keyifte ve centilmence olmadı. Ben de üzüldüm ama futbolda her şey var"

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunca düzenlenen Ampute Futbol Türkiye Kupası'nın şampiyonu Etimesgut Belediye Spor Kulübü oldu.


İlçe standında 22 Eylül'de başlayan ve 6 takımın yer aldığı kupa finalinde, Etimesgut Belediye Spor Kulübü ile Şahinbey Belediye Gençlik Spor Kulübü karşılaştı.


Maçın ilk dakikalarında Şahinbey Belediye Gençlik Spor Kulübü'nden 4 sporcunun kırmızı kart görmesi nedeniyle Etimesgut Belediye Spor Kulübü 3-0 hükmen galip sayılarak kupanın sahibi oldu.


Turnuvada, Şahinbey Belediye Gençlik Spor Kulübü 2'nci, Pendik Engelli Spor Kulübü ise 3'üncülük elde etti.


Şampiyonluk kupasını Bitlis Valisi Oktay Çağatay'ın elinden alan Etimesgut Belediye Spor Kulübü sporcuları ile teknik heyeti büyük sevinç yaşadı.




- "Final maçı istediğimiz keyifte ve centilmence olmadı"




Vali Çağatay, kupa töreninin ardından yaptığı konuşmada, Ampute Futbol Türkiye Kupası'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.


Ahlat'ın Türkiye'nin çok önemli şehirlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Çağatay, şöyle konuştu:


"Güzel bir turnuvaydı, sadece son final maçı ne yazık ki istediğimiz keyifte ve centilmence olmadı. Ben de üzüldüm ama futbolda her şey var. Etimesgut takımımız şampiyon oldu. Türkiye kupasında şampiyon olan takımı kutluyorum. Diğer takımlara da teşekkür ediyorum. Onları burada ağırlamaktan mutlu olduk. Önümüzde ki yıllarda Türkiye çapında farklı etkinlikleri ilimizde düzenlemek konusunda hevesliyiz. Bu kadar gaziyi ve sporcuyu burada ağırlamak bizleri mutlu etti."


Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban da ampute takımlarının engelleri nasıl ortadan kaldırdıklarını hep beraber müşahede ettiklerini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.


Etimesgut Belediye Spor Kulübü kaptanı Şehmus Erdinç de şampiyonluklarını şehitlere armağan ettiğini aktardı.


Pandemi nedeniyle zor günler geçirdiklerini anlatan Erdinç, "Ama işin sonunda bu kupayı kazandık. Takım arkadaşlarımın ayağına sağlık. Gerçekten zoru başardılar. Final maçında da güzide takımlarımızdan Şahinbey ile kıran kırana oynamak isterdik. Bir birimize mücadele ederek oynamak isterdik ama nasip olmadı. Hükmen de olsa şu an şampiyonuz ve bunun tadını çıkartacağız. Buradan Ankara'ya elimizde kupayla gidiyoruz." ifadelerini kullandı.


Final karşılaşmasını Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Ampute Milli Takım Antrenörü Gazi Osman Çakmak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Gençlik Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar da izledi.



Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”