Son Dakika Haberler

Akşehirspor, 1922 Konyaspor'u devralmaktan vazgeçti

Eklenme Tarihi: 20.06.2019 - 16:15

1922 Konyaspor'u devralmak için Konyaspor'la anlaşan Akşehirspor, gerekli mali kaynağın sağlanamamasından dolayı devir işleminden şimdilik vazgeçtiğini duyurdu

Akşehirspor, 1922 Konyaspor’u devralmaktan vazgeçti

1922 Konyaspor'u devralmak için Konyaspor'la anlaşan Akşehirspor, gerekli paranın toplanamamasından dolayı devir işleminden şimdilik vazgeçtiğini duyurdu.

Konuyla ilgili Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, TSO Başkanı Ahmet Emin Makascı, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Doğru, Belediye Meclis Üyesi Çakır Buğra, İş Adamı Ali İhsan Erdoğan, Türk Kızılay Akşehir Şube Başkanı Yalın Sümer ve Meclis Üyesi Mustafa Kanyılmaz imzasıyla yayımlanan duyuru şöyle:

“Bilindiği üzerine Akşehir Spor olarak 2018/2019 futbol sezonunda Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta şampiyon olunmuş, yapılan play- off müsabakaları sonucunda maalesef çok arzu ettiğimiz 3. Lige çıkılamamıştır.

Akşehirli sporseverlerin iki üst ligde oynama hayalini gerçekleştirmek amacıyla Konya Milletvekilimiz Orhan Erdem’in girişimleri ile Konya Anadolu Selçukspor Kulübü Derneği (1922 Konyaspor Kulübü Derneği) yönetim kurulu ile Belediye Başkanımız Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanımız Abdurrahman Çardakoğlu, Çakır Buğra, Yalın Sümer, Ali İhsan Erdoğan, Mustafa Kanyılmaz ve Akşehir Spor Kulüp Başkanı Yahya Yıldız’dan oluşan Akşehir heyetimiz bir görüşme gerçekleştirmiştir.

'MALİ KAYNAK SAĞLANAMADI'

Görüşme sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig’de mücadele eden 1922 Konyaspor Kulübü’nün şehrimizi Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de 5 sezondur başarı ile temsil eden Akşehir Spor Kulübümüze devri için prensipte anlaşma sağlanmıştır. 1922 Konyaspor Kulübü nün Akşehir Spor Kulübümüze devri fırsatını kaçırmamak üzere Akşehir’imizde Belediyemiz, STK Temsilcilerimiz, iş adamlarımız, esnaflarımız, basın mensuplarımız ve tüm sporseverlerimizin katılımıyla istişare toplantıları gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu istişare toplantıları sonrasında; tesis ve alt yapı anlamında ciddi bir harcama gerekliliğinin görülmesi, ayrıca 2. Lig’de mücadeleye devam edebilmek ve ligde tutunabilmek için gerekli olan yüksek miktardaki mali kaynağın sporseverlerden, iş adamlarından ve STK’lardan arzu etmelerine rağmen ekonomik nedenlerden dolayı sağlanamaması ve belediyenin de tek başına bu maliyeti karşılamasının mümkün olmadığından dolayı bu girişimimiz şimdilik ertelenmiştir.

MAÇLARINI AKŞEHİR'DE OYNASIN TEKLİFİ

2.Lig’de oynanacak olan iç saha maçlarının Akşehir’de oynanması için 1922 Konyaspor Kulübü Derneği Yönetim Kuruluna da teklif sunulmuş, bu teklifimizin değerlendirileceği söylenilmiştir. İç saha maçlarının Akşehir’imizde oynanması halinde hem Akşehirli sporseverlerimize bir motivasyon olacağı, hem de takıma seyirci desteği sağlanılacağı düşünülmektedir. Önümüzde süreç içerisinde gerekli altyapı ve ekonomik desteğin de sağlanması halinde bu girişimimiz devam edecektir.

Bu önemli konuda bizlere desteğini esirgemeyen ve sürecin belli bir aşamaya kadar gelmesine büyük katkı sağlayan Konya Milletvekilimiz Orhan Erdem’e, Konya Anadolu Selçukspor Kulübü Derneği (1922 Konyaspor Kulübü Derneği) yönetim kuruluna, Akşehir STK Temsilcilerimize, iş adamlarımıza, esnaflarımıza, sporseverlerimize ve değerli basın mensuplarımıza teşekkür ederiz.” 


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”