Son Dakika Haberler

Akşehir’de atlı okçuluk müsabakaları yapılacak

Eklenme Tarihi: 30.06.2022 - 10:13

Gençlik ve Spor Bakanlığı Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Akşehir Belediyesi İşbirliği ile Atlı Okçuluk Şampiyonası Doğu Grubu Çeyrek Final Müsabakaları Akşehir’de gerçekleştirilecek.

Akşehir’de atlı okçuluk müsabakaları yapılacak
1-3 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek müsabakalarda 17 kulüp yarışacak. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yarışacak olan yarışmacılar, birinci gün Türk Parkuru (Tabla Bendi), ikinci gün ise kabak parkurunda yarışacak.

Saat, 09.00’dan itibaren başlayacak olan yarışmalar Akşehir Devlet Hastanesi arkasındaki atlı okçuluk yarış pistinde gerçekleştirilecek.

Akşehir Belediyesi olarak gelenekleri yaşatmak adına çaba sarf ettiklerini belirten Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, “Ecdadımızdan bize yadigar olan atlı okçuluk sporunu yaşatmak adına Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliği ile Atlı Okçuluk Şampiyonası Doğu Grubu Çeyrek Final Müsabakalarını şehrimizde gerçekleştireceğiz. Güç, cesaret, ataklık ve birçok beceriyi bir araya getiren bu güzel spor dalına şehrimizde ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyor, bu güzel müsabakaları izlemek üzere tüm hemşehrilerimizi etkinlik alanına davet ediyorum” dedi.

Kaynak: