Son Dakika Haberler

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Güneş:Hazırlık karşılaşmasını önemsiyoruz

Eklenme Tarihi: 07.10.2020 - 17:38

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, deplasmanda Almanya ile oynayacakları hazırlık karşılaşmasını önemsediklerini söyledi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Güneş:Hazırlık karşılaşmasını önemsiyoruz
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, müsabakanın oynanacağı Rhein Energie Stadı'nda milli futbolcu Kaan Ayhan ile birlikte video konferans yoluyla bir basın toplantısı düzenledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına değinen ve bu olağanüstü dönemin uzun serecek gibi göründüğünü dile getiren Güneş, "Pandeminin gölgesinde futbol oynamaya çalışıyoruz. Konuşmanın zor olduğu bir yerde oynamak daha da zor. Yine de ne olursa olsun sahada bulunmak, birlikte olmak mutluluk verici. Bu günleri de aşacağız diye düşünüyorum." dedi.

Milli takımdaki oyuncuların performansının bugün itibarıyla eylül ayına göre daha iyi olduğunu vurgulayan Güneş, "Hedefimiz 2022 Dünya Kupası ve 2021 Avrupa Şampiyonası finallerinde başarılı olmak. Bu arada Dünya Kupası elemelerindeki yollardan bir tanesi olan Uluslar Ligi'nden de çıkmak, buradan da bir avantaj yakalamak istiyorduk. İki maçta 1 puan aldık. Rusya ve Sırbistan karşılaşmalarının öncesinde Almanya ile ciddi bir hazırlık maçı yapacağız.” şeklinde konuştu.

Almanya'nın üst seviyede bir takım olduğuna işaret eden Güneş, "Dünya arenasında ürettiğiyle, yarıştırdığı oyuncularla başarı sağlayan, yüksek profilli oyuncuları bulunan Almanya'ya karşı takımımızı test etme şansımız olacak. " ifadelerini kullandı. 

"Almanya'dan etkilenen bir ülkeyiz"
Dünya futboluna Almanya'nın önemli katkıları olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Biz de Almanya'dan etkilenen bir ülkeyiz. Kendi yeteneklerimizi kullanırken, aynı zamanda disiplin ve organizasyon olarak Almanya'nın birçok tarafını örnek alabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Futbol Federasyonunun uzun yıllardır aynı teknik direktörle çalıştığını hatırlatan Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizde belki de aynı sürede 15 tane, 20 tane oldu. Teknik direktör yardımcıları daha sonra teknik direktör oldu. Bu da bir okul gibi. Kendi ürettiklerini pazarlıyorlar ve kullanıyorlar. Bu zamana kadar teknik direktörleri tamamen Alman. Kendi ülkesinden olan insanlar. Kendileri bunu üretebiliyor. Biz de yeniden bir hamle yapmak zorundayız. Son Avrupa Şampiyonası'na katıldık. Beklentimiz Dünya Kupası'na da katılmak. Sil baştan yapıp hem oyuncu ve antrenör üreten, hem yarışan, dünya arenasında ürettiği oyuncuyu iyi kullanabilen, dış pazarlara gönderebilen bir ülke olmak istiyoruz. Umarız yaparız."

"Almanya-Türkiye dostluğunun ebedi olmasını diliyorum"
Güneş, Almanya'nın birçok şehrinde Türklerin yaşadığına işaret ederek, "Burada çocuklarımız doğdu, büyüdü. Bunların bir kısmı A Milli Takımı'mızda oynuyorlar. Bazıları da ilk defa Almanya Milli Takımı'na karşı oynayacaklar. Kaderin cilvesi. Onu için Almanya-Türkiye dostluğunun ebedi olmasını, güzel olmasını diliyorum. Fair-play içerisinde güzel bir maç olmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Tecrübeli çalıştırıcı, karşılaşmada Rusya maçını düşünerek kadroyu kuracağını da vurguladı.

Kaan: "Hatalarımızı öğrendik"
Milli futbolcu Kaan Ayhan, Alman Milli Takımı'nın yüksek kaliteye sahip olduğunu belirterek, oynanacak dostluk maçında yeni şeylerin deneneceğini aktardı.

Ayhan, milli takımda çok iyi bir atmosfer olduğunu kaydederek, son maçlarda istenilen sonuçları alamadıkların ancak bunun geçmişte kaldığını dile getirdi.

Son yaptıkları maçları analiz ettiklerini belirten Ayhan, "Hatalarımızı öğrendik. İnşallah daha iyi bir performansla Rusya ve Sırbistan maçları için moral kazanırız." diyerek sözlerini tamamladı.

A Milli Futbol Takımı, Almanya maçına hazır 
Ay-yıldızlı ekip, Almanya karşılaşması öncesi son antrenmanını teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde karşılaşmanın oynanacağı RheinEnergie Stadı'nda gerçekleştirdi. 

İlk 15 dakikası basına açık olan antrenmanın bu bölümünde milliler, ısınma hareketleri ve dar alanda pas çalışması yaptı.

Antrenmanı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri de izledi. 

Milliler, RheinEnergie Stadı'nda TSİ 21.45’te Almanya ile karşılaşacak.

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • SG
    Şenol güneş
    3 yıl önce

    Ömer adesede çalışıyor.Real madridin kadrosunu sayar.eski kadroyu.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”