Son Dakika Haberler

Konya’da Emlak Sektörü Ne Durumda?

Eklenme Tarihi: 11.09.2019 - 12:10

Faiz oranlarının 1 puanın altına düşmesiyle, en çok hareketlilik gösteren şehirlerden biri olan Konya’da, konut projeleri de hızlanmış durumda.

Konya’da Emlak Sektörü Ne Durumda?

Türkiye’nin en büyük yüz ölçümüne sahip şehri Konya’da konut hareketliliği faizlerin düşmesiyle devam ediyor. Faiz oranlarının 1 puanın altına düşmesiyle, en çok hareketlilik gösteren şehirlerden biri olan Konya’da, konut projeleri de hızlanmış durumda. Proje ya da yapım aşamasında olan dairelerin, vatandaşlara daha hızlı sunulması için inşaat ve emlak şirketleri ortak çalışmaya devam ediyor.

Türkiye ekonomisi için oldukça büyük bir oranı temsil eden emlak ve inşaat sektörü, Türkiye’de en çok kullanılan yatırım araçları arasında yer alıyor. Birçok küçük ve büyük yatırımcı, parasını elde tutmak ve katlamak için gayrimenkul yatırımı yapmayı tercih ediyor. Bununla beraber bu yatırımın birçok dikkat ve detay gerektiren bir derinliği oluşuyor. Türkiye’de en çok tercih edilen bu yatırım aracını, en karlı şeklinde kullanmanız için Flatfy Emlak uzmanlarının hazırladığı rehberi sizlerle paylaşıyoruz. Türkiye gayrimenkul piyasası hakkında detaylı araştırmalar yapan Flatfy ekibi, emlak yatırımlarınız için Türkiye’de daha önce bulunmayan birçok aracı da sizler ile buluşturuyor.

Konya’da Faiz Artırımı Sonrası Konut Fiyatları Arttı Mı?

Türkiye genelinde yaşanan faiz düşüşleri, konut fiyatlarının yukarı yönde hareket etmesine neden oldu. Bu artışın başlıca nedeni ise 2018 ilk çeyreği ile başlayan konut fiyatları durgunluğu oldu. Uzun süredir yaşanan dalgalı kur artışları ve maliyet artışlarına rağmen konut fiyatlarının sabit kalması, son faiz artışı ile fiyatlara yansıdı. Bu nedenle Konya’da bu fiyat artışının yaşandığı şehirlerden biri oldu. Buna rağmen bu artış konut almak isteyen vatandaşlar için bir engel olmadı, uzun süredir uygun faiz fırsatı bekleyen vatandaşlar fırsatı değerlendirerek, konut satın aldı. Bununla beraber gayrimenkul hareketliliği yaşanırken, doğru yatırım yapmak vatandaşlar için oldukça önemli.

Türkiye’de En Verimli Gayrimenkul Araştırması Nasıl Yapılır?

Gayrimenkul araçlarının sayısı günümüzde bir hayli fazla olsa bile bu araçların çoğu zaman zaman verimsiz sonuçlara neden olabiliyor. Bunun nedeni ise genel olarak altyapı ve ar-ge yetersizliği oluyor. Türkiye’de son yıllarda bunu tersine çeviren ve dikkatleri üzerine çeken Flatfy, bu noktada yatırımcılar için devreye giriyor diyebiliriz. Kullanıcılara bir hayli fazla seçenek sunan sistem, doğru bir yatırım yapmak isteyen çoğu kişi için oldukça önemli bir araç. Bünyesinde birçok farklı emlak araştırma seçeneği sunan site, aynı zamanda kendi yaptığı piyasa araştırmalarını kullanıcılara sunuyor. Ücretsiz bir kullanıma sahip olan bu platform, Türkiye’de emlak hizmeti veren birçok platform ile ortak çalışıyor.

Çeşitli İlçelerdeki Konya Daire Fiyatları

Konya’da son yıllarda birçok farklı noktada konut projeleri yapılmaya devam ediyor. En çok ilgiyi üzerine çeken yerlerden bazıları ise şunlar;

Konya Selçuklu; Konya’da en popüler konut yerleşkelerinin bulunduğu yerlerden biri olan Selçuklu, oldukça geniş bir alanı kapsıyor. Buna rağmen bu bölgede konut fiyatları ortalama olarak 300 Bin TL gibi rakamlarda seyrediyor. Bu rakam 2.5 Milyon TL civarına kadar çıkar iken, yeni projelerin fiyat çaplarının genel olarak 600 Bin TL civarında olduğunu söylemek mümkün. Elbette burada çok daha düşük fiyatlara konut bulmak mümkün fakat, genel ortalamanın Konya’nın üstünde olduğunu söylemek mümkün.

Konya Meram; Selçuklu sonrası Konya’da en yüksek fiyatlara sahip olan Meram, aynı zamanda Konya’da şu an en çok yeni konut projesinin olduğu yer olarak biliniyor. Burada konut fiyat ortalaması 250 bin TL civarında olurken, bu fiyat 900 Bin TL gibi rakamlara kadar çıkabiliyor.


Kaynak: